2024. május 05., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Györgyi nevű olvasóinkat.  Holnap Ivett és Frida napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bedő Tamás is beleszaladt a fideszes kardba

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 25.

Míg a helyi Fidesz-szervezet idő előtti szórólapozás miatt dőlt bele a narancsuralmi anyapárt kétharmados parlamenti többsége által tavaly kovácsolt kardba, kisvártatva a független polgármesterjelöltként induló Bedő Tamás is beleszaladt a pengébe. Míg a fideszes szórólapok miatt a szocialisták és a jobbikosok – egy magánszeméllyel egyetemben – tettek bejelentést, a volt csongrádi polgármestert a jelenlegi polgármester, Kőrösi Tibor magánszemélyként, valamint a Fidesz helyi szervezete testületileg jelentette fel. A helyi választási bizottság a hétfőn hozott határozatával Bedő Tamást – szintúgy, mint korábban a Fidesz helyi szervezetét – eltiltotta a választási szabályok további megsértésétől.

A Fidesz a szórólapozásra elég szép összeget költhetett, Bedő Tamás viszont kevesebb, mint százezer forintot fizetett azért, hogy végül elmarasztalják. A szórólapok és a hirdetés egyébként szinte semmi újat nem mondott a választóknak, de arra mind jó volt, hogy a megújulás előtt álló helyi választási bizottság leköszönő tagjai még az utolsó pillanatokban is dolgozzanak egy kicsit.

Mint az alább megtekinthető határozatból kiderül, Csongrád Város Helyi Választási Bizottsága döntése jórészt egyezik a fideszes szórólapozás kapcsán hozott határozattal, melyről korábban itt írtunk részletesen.

(A határozat egyes oldalai – a képre kattintva, felugró ablakban – nagyítva is megtekinthetők.)

A két csongrádi kampánymajré különösebb következményekkel nem járt, pedig a törvénysértőket akár milliós nagyságrendű bírsággal is sújthatták volna. Csakhogy, a pártok számos településen, s főként a fővárosban már hetek óta plakátoznak és szórólapoznak, de választási bizottság elé még alig kerültek ilyen ügyek. Aki a későbbiekben még szeretné a jelölteket egzecíroztatni, s egyúttal munkát adna a helyi választási bizottság tagjainak is, a hivatalos csongrádi önkormányzati honlapon itt megtalálhatja hozzá a legfontosabb információkat. A helyi választási oldalon egyébként a feljelentéshez szükséges elérhetőségek mellett fontos – jelöltállítással, voksolással kapcsolatos – egyéb híreket is közölnek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés