2024. május 05., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Györgyi nevű olvasóinkat.  Holnap Ivett és Frida napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hét híre – Családias ünnep, kitüntetésekkel

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 24.

Szent István napján a Pro Urbe – Csongrád kitüntetést éppúgy egy fideszes városvezető egyik családtagjának adták, mint ahogyan a város díszpolgára címet is pártkatona családtagja kapta. A gesztustól meghatott személyek az eleddig rangosnak nevezett elismeréseket a városháza dísztermében, szűk körben vették át. Díjat kapott egy helyi vállalkozó is, aki nem fideszes családtag, vélhetően a neki adott elismeréssel próbálták legalizálni az ötvenes évek közéleti hangulatát idéző tettet.

Mint ahogyan már június végén előre megírtuk, a városháza dísztermében, valóban családi körben tartották meg az augusztus 20-i ünnepi ülést. Csongrád Város Önkormányzata Képviselő-testülete fideszes többségének döntése értelmében idén a helyi gazdasági bizottságot vezető fideszes önkormányzati képviselő, Héjja István nagybátyja, Héjja László vehetett át díszpolgári címet. Héjja László egy anekdotát mondott válaszként arra a díszteremben lebegő költői kérdésre, miszerint miként is lett idén épp ő a város új díszpolgára:

Akit érdekel, mivel indokolta a városvezetés Héjja László díszpolgárrá választását, az alábbi határozatból megtudhatja:

(A határozat – a képre kattintva, felugró ablakban – nagyítva is megtekinthető.)

A testület fideszes többségének döntése értelmében idén a helyi kulturális bizottságot vezető fideszes önkormányzati képviselő, Bartókné Vincze Zsuzsanna édesapja, Vincze László volt fideszes (korábban „torgyánista” kisgazda, később „turi-kovácsista” kisgazda) országgyűlési képviselő vehette át a Pro Urbe – Csongrád kitüntetést. Vincze László ekképpen köszönte meg a városvezetőknek a Csongrádon adható második legrangosabb önkormányzati elismerést:

Az önkormányzati képviselő-testület imigyen indokolta Vincze László kitüntetését:

(A határozat – a képre kattintva, felugró ablakban – nagyítva is megtekinthető.)

Az ünnepi ülésen adták át – első alkalommal – A Város Közösségéért Díjat. Az ekképpen elismert Lakatos János pékmesterről az egyik legfontosabb ismérv, hogy egyetlen csongrádi fideszes vezetőnek sem rokona. Természetesen ő is köszönetet mondott:

A kitüntetéséről szóló határozat az alábbi dokumentumban – szintén teljes egészében – olvasható:

(A határozat – a képre kattintva, felugró ablakban – nagyítva is megtekinthető.)

A két ragos kitüntetéssel nagyobb összegű pénzjutalom is járt, melyet Vincze László – elmondása szerint – egy alapítványnak ajánl majd fel. Héjja László a díszteremben ilyesfajta bejelentést nem tett.

Mint az alábbi, a városháza dísztermében készült fotóinkon is látható, az ünnepi ülés helyszínén nem tolongtak az érdeklődők. Akik jelen voltak, viszont akár azt is a saját szemükkel láthatták, mily’ dölyfösen képesek viselkedni a múlandó hatalomtól megrészegült egyes csongrádi politizáló emberek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés