2024. május 01., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Fülöp, Jakab és Zsaklin nevű olvasóinkat.  Holnap Zsigmond napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eldőlt – Családi nap lesz az ünnepi ülésen

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Június 25.

Immár egyértelműnek tűnik, hogy csütörtök délelőtt – zárt ajtók mögött – családi napot tartanak a helyi önkormányzati képviselő-testületi ülésen. Az eddig megtartott bizottsági üléseken jórészt csak fideszesek szavazták meg, hogy az egyik fideszes önkormányzati képviselő édesapja, valamint egy másik frakciótag nagybátyja kapja az idén adható két legrangosabb helyi önkormányzati elismerést. Előbbinek Pro Urbe – Csongrád kitüntetést, utóbbinak Csongrád Város Díszpolgára címet adnak. Lehetett volna ennél meredekebb is a döntés, két fideszes politikus édesapját is elismerhették volna, az indokok és a vágyak megvoltak erre, de ama mutatványt talán már túl soknak érezte az egyébként csak ritkán önmegtartóztató társaság. Az ügyben döntést hozó képviselő-testület csütörtöki ülésén a fideszesek szűk körben szavazzák meg a határozatokat, ugyanis – információink szerint – a magukat jobboldalinak nevező csoporthoz nem kötődő négy testületi tag nem támogatja majd az akarnok módjára hozandó határozatokat.

Egy vezető fideszes politikus édesapja is kaphatott volna rangos elismerést, de mégiscsak egy másik meghatározó párttag édesapja kap kitüntetést. Az előzetes döntések értelmében szinte biztos már, hogy csütörtökön a fideszesek családi körben akár koccinthatnak is a Pro Urbe – Csongrád kitüntetés odaítélése után. A felmagasztalást az apuka mellesleg azzal is kiérdemelte, hogy a jelenlegi fideszes városvezetők kilencven százaléka az ő vállán kapaszkodott fel a közéleti, politikai pozíciójába.

A legrangosabb helyi kitüntető címet egy másik fideszes képviselő nagybátyja kapja, aki a koccintáshoz szükséges itóka árát mellényzsebből kicsaphatná az asztalra, bár e tekintetben talán illendő kételkedni, hiszen a támogató szándékát, a mecenatúráját ez idáig csak elvétve csillogtatta meg a városban.

A korábbi években megszokott, a két kitüntetés odaítélését előkészítő ideiglenes bizottságot idén meg sem alakították. A Pap Gabriella nevével fémjelzett pártszervezet élharcosai vélhetően szimplán erőből szavazzák meg a családtagjaik kitüntetését.

A helyi városvezetés többsége egyébként az új, a Város Közösségéért Díjjal kitüntetett személyt – az eddigi tapasztalatok alapján teljesen érthetetlen ok miatt – nem családi körből választotta ki. Úgy tudjuk, a csütörtöki testületi ülés zárt részén eme megtiszteltetéssel egy csongrádivá vált pékmester tevékenységét ismerik el.

A szerda esti információink:

Gyengült a zárt ülésen napirendre kerülő kitüntetések ügyében kialakult testületi ellenállás. A szerda esti információink szerint a Pro Urbe - Csongrád kitüntetéssel kapcsolatos határozati javaslatra nyolc képviselő igennel szavaz, míg a díszpolgári cím esetében kilenc képviselő voksol majd támogatólag. Mindkét esetben egy-egy képviselő nem vehet részt (hozzátartozóként, elfogultságot jelentve) a szavazásban. Két képviselő egyáltalán nem kíván részt venni e döntéshozásban. A Pro Urbe - Csongrád kitüntetés esetében az előterjesztésre csak egyetlen kategorikus nem szavazat várható. (A vonatkozó helyi rendeletek értelmében a két legrangosabb csongrádi önkormányzati kitüntetés odaítéléséhez hét testületi tag igen szavazata már elegendő, így a fideszes képviselők családtagjai várhatóan jelentősnek mondható támogatással kapják meg az elismerést.)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés