2024. május 03., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Tímea és Irma nevű olvasóinkat.  Holnap Mónika és Flórián napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a motoros találkozó

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 8.

Péntek délben megkezdődött a helyi motoros klub által szervezett XIX. Albatros Motoros Találkozó. A helyszín a volt laktanya Attila utca melletti fás-füves területe. A péntek és szombat esti koncertek mellett megannyi bohókás ügyességi és erőjáték is várja a résztvevőket. A helyszínen vasárnap reggelig széles étel- és italválasztékot kínáló vendéglátó egység működik. A motorosok szombaton felvonulnak majd a városban. A rendőrség és a polgárőrség által biztosított útvonalon délután 2 és 3 óra között végighaladó menethez a táborhelynél – indulás előtt – motorral bárki csatlakozhat, menet közben azonban – biztonsági okok miatt – nem lehet beállni a járműoszlopba.

Idén már a huszadik találkozót tartotta volna az Albatros Motoros Club, tavaly azonban a tizennyolc éven át tartó sorozat megszakadt. Mint 2013. áprilisában megírtuk, a szervezők igencsak elvesztették a reményüket, s igazán abban sem bíztak, hogy lesz még Csongrádon találkozó. Németh Zoltán főszervező szűk másfél éve szerkesztőségünk érdeklődésére azt mondta, hogy a klubvezetés döntését az „általános gazdasági nehézségek, a motorosok kiürülő zsebei, a szervezőket ellehetetlenítő törvények, valamint érthetetlen módon packázó helyi hivatalnokok együttesen alapozták meg”. Azóta nem csak egy bő év telt el, hanem egyúttal eljött a választások éve is, így a leköszönő városvezetés teljes mellszélességgel – főként elsősorban szavakban – máris a motorosok mögé állt.

Az idei találkozó – a támogatóknak is köszönhetően – felhőtlen lesz, igaz, pénteken még késő estig némi felhő és egy-egy zivatar is elverheti a táborhely porát. Mint megtudtuk, a szponzoroknak köszönhetően az eddigi találkozókon megszokotthoz képest jóval nagyobb, igazi fesztiváli színpadot állítottak. Az akár szél és vihar ellen is jól védő sörsátor méretét pedig megduplázták. A péntek dél óta folyamatosan érkező motorosok százai részére sátorhelyes tábori jegyet, vagy napijegyet kínálnak. Akik nem motorosok, de szeretnék látni, mi mindent művelnek a táborlakók sárdagonyázás, vagy éppenséggel rekeszmászó verseny közben, esetleg kifejezetten az esti koncertekre kíváncsiak, szintén napijegy váltásával léphetnek a találkozó területére. A tábori jegyet nem váltó vendégek részére csak a környező utcákban találhatnak parkolási lehetőséget, a gépkocsival érkező táborozók (így a motorosokat kísérő családtagok is) a találkozó területén, kijelölt parkolóban állíthatják le a járműveiket.

A szervezők az éjszakai és a hajnali zenei kínálatot a csongrádi találkozók visszatérő vendégei mellett új együttesekkel bővítették. A bohókás ügyességi játékokon túl a motorosok idén számos erőjátékot is kipróbálhatnak.

A találkozó egyik fő attrakciója a város számos utcáját érintő felvonulás. Ezúttal szombat délután 2 órakor indul majd a több száz jármű a táborhelytől. 13 óra után, legkésőbb háromnegyed 1-ig a laktanya előtti útszakaszon motorral bárki csatlakozhat a menethez. A felvonulás útvonala: Ipari parki elkerülő út – Széchenyi út – Fő utca – Szentesi út – Ifjúság útja – Hársfa utca – Bökényalj út – Baross rakpart – Öregvár utca – Kossuth tér – Fő utca – Dob utca – Kereszt utca – Szentesi út – Vasút utca – Fő utca – Széchenyi út – Ipari parki elkerülő út. A felvonulás mintegy negyven-ötven percen át tart majd, a menet előtt és után megkülönböztető jelzést használó gépjármű halad. A szervezők ezúton is kérik az útvonal mentén közlekedők megértését és türelmét. A XIX. Albatros Motoros Találkozóról további információ található a rendezvény eseményoldalán, valamint a klub hivatalos Facebook-oldalán.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés