2020. január 24., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Timót nevű olvasóinkat.  Holnap Pál napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenáron, csak és kizárólag Kossuth tér?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 30.

Még talány, hogy a határtalan ostobaság, avagy szimplán elkendőzött „zsebügyi tényező” vezérelte a döntéshozókat, amikor – a már 16 óra után a meteorológiai radarképeken is kitűnt, s előrejelzett esti eső ellenére – a Magyar Király-díszterem helyett a Kossuth térre erőszakolták a XXXII. Csongrádi Napok megnyitóját, s az azt követő produkciókat.


A nagyszabású, városi szinten szervezett rendezvények esetén teljes felelősséggel tartozó polgármester szerencséje, hogy péntek este a két légköri áramlási rendszer Csongrádon csak tartós és kiadós esőt, s nem villámcsapásokkal tarkított vihart okozott. A tavalyi Körös-toroki Napok idején is kialakult a tegnapihoz kísértetiesen hasonló időjárási helyzet, akkor közel két órán át szüneteltek a nagyszínpadi rendezvények. Ehhez képest a tegnapi, Tánc- és Zene Nemzetközi Fesztivál szervezői tudomást sem vettek az időjárási helyzetről. A hatalmas felelősségtudatot sugalló, szavakban előkészített rendezvény előtti döntéshozást pénteken – úgy tűnik – képességbeli, illetve anyagi tényezők erősen befolyásolhatták, hiszen a pályaudvari büfés szintű, a Kossuth térre nem illő sörsátorral felvonuló vendéglátáshoz tömeget biztosítottak a szervezők.

Az este 6 órakor kezdődött felvonulás idején már 80 százalékban valószínűsíthető volt, majd 19 órára egyértelművé vált esti intenzív csapadékhullásról szerkesztőségünk is tudott, s miután döbbenten tapasztaltuk, hogy megkezdték a szabadtéri műsort, erről a polgármestert is értesítettük. Annak ellenére, hogy a rendezvény helyszínéről a döntést nem Kőrösi Tibor hozta meg, egy esetleges tragédia esetén a felelősség őt terhelte volna. Szerencsére, a két csapadékzóna találkozása csak azt eredményezte, hogy egy kitartó csapadékhullás következett be, zivatar és felhőszakadás csak Kecskemét környékét sújtotta.

A pénteki rendezvényhez képest ma – s főként vasárnap – a IV. Tánc- és Zene Nemzetközi Fesztivál sikerét sokkal inkább segítő, mintsem hátráltató időjárás várható, ennek ellenére ma este semmiképp sem ildomos esőkabát nélkül fesztiválozni, félni azonban nem kell az időjárástól, hiszen már most valószínűsíthető, hogy csak eső várható, zivatar nem alakul ki. A kitűnő hangulatot pedig a mai fellépők egyértelműen garantálják.

Fotók: Martini János

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés