2020. augusztus 08., szombat.       Köszöntjük névnapjukon László nevű olvasóinkat.  Holnap Emőd napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Esőfüggő a fesztivál - ajánlott az égkémlelés

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 29.

A Tánc- és Zene Nemzetközi Fesztivál rendezvénysorozatának elsősorban a nyitónapi programjait befolyásolhatja az időjárás. A Városkép Kft. vezetője – az illetékes biztonsági szervek munkatársainak bevonásával – 17 óra után dönti el, megtartható-e a kora esti felvonulás, s az azt követő színpadi produkciók a Kossuth téren, vagy a Magyar Király-díszteremben láthatók.


Az előrejelzések szerint szombaton előfordulhat esti zápor, vasárnap viszont már nem túl nagy az esély arra, hogy Csongrádon 18 óra után csapadék hulljon. A IV. Tánc- és Zene Nemzetközi Fesztivál mai, nyitónapi rendezvényére viszont kedvezőtlenül hathat az időjárás, délután és este akár zivatarok is Csongrád területére sodródhatnak.

Ma, valamint szombaton és vasárnap is 17 óra után dönti el a fesztivál hátterében a helyi szervezőmunkát végző Csongrádi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója, Szabóné Csépe Erzsébet, hogy megtartható-e a 18 órakor a Dob utcából a Fő utcán át a Kossuth térig tartó felvonulás, illetve a Kossuth téri szabadtéri színpadon, avagy a volt Magyar Király Szálló épületének első emeletén, a díszteremben lépnek színpadra az együttesek. Tekintettel a mai, különösen szeszélyesnek tűnő időjárásra, a fesztiválra indulók akkor járnak a legjobban, ha magukkal visznek egy megfelelő esőkabátot (s semmiképpen sem a tömegben balesetveszélyesnek tekinthető esernyőt – a szerk.), s a Kossuth téri helyek elfoglalása előtt szemügyre veszik a Fő utcát és az égboltot.

A fesztivál esti programjainak idejére egyébként a térre egy vendéglátással foglalkozó vállalkozás rendezvénysátrat épít, amely szükség esetén mintegy 200-250 fő számára megfelelő védelmet nyújthat az eső ellen. A téren, a színpad melletti területen egyébként a vállalkozás különféle ételeket és italokat is kínál.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a rendezvény minden programja díjtalanul látogatható.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés