2024. április 18., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Andrea és Ilma nevű olvasóinkat.  Holnap Emma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rotaryadvent – Szombaton ismét a Feketevárnál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 20.

Az egykori Feketevár Áruház Jókai utcai sarkánál a Szentes-Csongrád Rotary Club évek óta tart adventi bemutatkozó megmozdulásokat. Legutóbb vasárnap kínálták a járókelőket forralt borral, forró teával, almával és mézes süteményekkel. A rotarisok tapasztalatai szerint a csongrádiak a szentesieknél még mindig zárkózottabbak, viszont idén néhányan már kifejezetten nyitottnak bizonyultak a jótékonysági adománygyűjtésük iránt.

A Szentes-Csongrád Rotary Club – az idei utolsó adventi hétvégén – vasárnap Szentesen, míg szombaton Csongrádon tartja a szokásos karácsony előtti utcai jótékonysági akcióját. Ezúttal is délelőtt 9 és 12 óra között szólítják meg a járókelőket, akiket különféle egészséges, ünnephez illő finomságokkal kínálnak.

Akik érdeklődnek a Rotary-mozgalom iránt, illetve támogatni szeretnék a nyári karitatív gyermektáborukat, akár rövid idő alatt a klub pártoló tagjává is válhatnak, a tábort támogatók pedig az adományukat mindkét helyszínen közvetlenül átadhatják az aktivistáknak, de ha más módot választanának, akár a banki átutalással teljesíthető megoldásokról is kaphatnak felvilágosítást. A múlt vasárnapi csongrádi háromórás tapasztalatszerzés alapján a klub soros elnöke, Horváth István érdeklődésünkre azt mondta, hogy a csongrádiak a szentesieknél még mindig picit félénkebbek, de a megszólítottak körében merev elutasítással idén alig találkoztak:

Mint egy héttel ezelőtt megírtuk, a klub idén júliusban tartotta a negyedik nemzetközi diáktáborát, melyben Szentesen egy hétig együtt üdülhetett tizenöt határon túli magyar fiatal tizenöt rászoruló szentesi diákkal. Jövőre a tábort Csongrádra szervezik, így a határainkon túlról érkezők mellett rászoruló csongrádi fiatalok is ingyenesen részt vehetnek benne. A hétvégi jótékonysági akció mindkét helyszínén lehet érdeklődni a tábori részvételi lehetőségekről, továbbá a különféle – nem csak pénzügyi – támogatási módozatokról is.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés