2020. november 24., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Katalin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cseri-ügy – A polgármester a sarkára áll?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 17.

Kőrösi Tibor felháborodott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csongrádi tankerületi igazgatójának pénteki – azonnali és érdemi indoklás nélküli – felmentésén. A megye névadó városának polgármestere az internetes naplójában hétfő délután üzent, ám a bejegyzéséből nem derül ki, hogy ki(k)nek szól a virtuális „beintése”. Természetesen – a Fidesz működési rendszere ismeretében – biztosra vehető, hogy a megfelelő helyeken pontosan tudják, mikor és mit karcol a fideszes városvezető a blogjába. Az egykori Csongrádi Oktatási Központ volt igazgatójából városvezetővé avanzsált történelem-földrajz szakos tanár az írásában egyértelművé tette: ilyen helyzetben nem maradhat tétlen.

Információink szerint Farkas Sándor szentesi országgyűlési képviselő, az új szentesi-csongrádi választókerület fideszes jelöltje sem tudott arról, hogy pénteken „becsapott a fővárosi mennykő” Csongrádra. E helyzet a Fidesz választókerületi elnöki tisztségét is betöltő politikusnak mindenesetre kihívást, ugyanakkor bizonyítási lehetőséget is jelenthet. Hétfő este Farkas Sándort ugyan nem sikerült elérnünk, információink szerint azonban a honatya hétfő délután már megfelelő helyen behatóan tájékozódott a kialakult helyzetről, valamint napközben Kőrösi Tibor polgármesterrel is egyeztetett. Úgy tudjuk, a két politikus a hét derekán együtt jár utána Budapesten, miként alakult ki e csongrádi eset, s miként lehet azt minél gyorsabban, megnyugtatóan rendezni.

Kőrösi Tibor hétfő délután az internetes naplójában határozott üzenetet fogalmazott meg. A polgármester Kinek az érdeke? című bejegyzése konkrétumokat ugyan nem tartalmaz, ám a csongrádi lakosság számára egyértelmű álláspontot képvisel:

„Ennyivel nem lehet elintézni. Itt nem ,,csak egy emberről” , hanem a helyzet fonákságáról van szó. A tankerület-vezető azonnali leváltásának híre minden előzményt nélkülözött. Sem Ő, sem én nem tudtunk róla, derült égből villámcsapásként ért a hír bennünket.

Amikor vezetővé nevezték ki, megnyugodtam, hogy jó kezekben lesz az oktatás irányítása. Aki ismeri a szakmai munkáját (és sokan vagyunk ilyenek), nem találhat azzal kapcsolatban kifogást. Együttműködésünk mind a mai napig zökkenőmentes, a város érdekeit messzemenően szem előtt tartó. Nem hiszem, hogy vezetőként olyan hibát követett volna el Cseri Gábor, amely ezt az eljárást indokolhatná. A pedagóguspálya lényege az, hogy mások érdekeit mindig a saját elé kell helyezni, így építve a jövőt. Gábor éppen ilyen módon végezte az eddigi munkáját, egyszerűen nem szolgált rá erre az eljárásra.

Valamennyien értetlenül állunk az eset előtt. Sokan csodálkoznak, nekem ennél többet kell tennem, és amit lehet, természetesen meg is teszek.”

Mint vasárnap megírtuk, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csongrádi tankerületi igazgatóját, Cseri Gábort – információink szerint – december 13-án, pénteken Budapestre, a Klik központjába rendelték, ahol közölték vele, hogy azonnali hatállyal visszavonják a vezetői megbízását. Az egy évvel ezelőtt kinevezett háromgyermekes családapa hosszú távra tervezett, s nem is volt rá oka, hogy ne így tegyen, hiszen nem volt a munkájára panasz.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés