2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Homály – Öten emlékeztek Antall Józsefre

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 13.

Míg a mintegy tizenhárom évvel ezelőtti szoboravató ünnepségen legalább háromszázan vettek részt, az Antall József néhai miniszterelnököt ábrázoló alkotás elé csütörtök estére szervezett megemlékezés helyszínén, a megadott időpontban mindössze öten jelentek meg. A városrész egyik önkormányzati képviselője, Nagypál Sándor, valamint a piroskavárosi római katolikus egyházközösséghez szorosan kötődő három csongrádi személy, továbbá egy sajtómunkás csatlakozott az országos eseménysorozat helyi programjához. A város és a térség vezető politikusai mind távol maradtak, sőt, a rendezvényt szervező Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) képviseletében sem jelent meg senki.

A JESZ csütörtök esti csongrádi rendezvényét megelőzően másfél órával az Antall József Alapítvány koszorúját két személy helyezte el, de ők nem várták meg az este 6 óra 8 percre meghirdetett megemlékezést. A város vezetésében egykor részt vett, valamint a most (is) jelen lévő, s a 2000. augusztusában tartott avatóünnepségen Antall József-mellszobra előtt a kamerák és a fényképezőgépek kereszttüzében sütkérező helyi és térségi vezető politikusok szintúgy távol maradtak, mint az utódaik. A rendszervált(oz)ás utáni első szabadon választott miniszterelnök emlékére szervezett eseményen a jelenlévők közösen elmondtak egy imát, majd főhajtás után csendben távoztak.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés