2022. október 05., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Aurél nevű olvasóinkat.  Holnap Brúnó és Renáta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fesztivál – Már csak két főzőhely szabad

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Október 4.

Minden eddiginél nagyobb az érdeklődés az idei Csongrádi Szüreti Fesztivál és Káposztafőző Verseny iránt. A versenyre biztonságosan kialakítható főzőhelyekből a nevezési határidőre kettő kivételével mind „elkelt”. Az utolsó pillanatban a +3630/506-97-28-as telefonszámon még elfogadnak jelentkezéseket. A nevezők között gazdára talál három egyhetes görögországi nyaralás, s a nyertesek az Aranybogrács-díjat is megkapják. A csapatoknál – bográcsonként összesen négy adag ételt – a kóstolójegyet váltók fogyaszthatnak el, így a versenyre nem nevező fesztiválozók sem maradnak közvetlen gasztronómiai élmény nélkül.

Érdemes minél hamarabb kilátogatni a szombat délután 1 órakor kezdődő Dob utcai főzőversenyre, az arra nem nevezők ugyanis legfeljebb csak százhúsz kóstolójegyet válthatnak. A jegybevételt a rendezvényt szervező Csongrádi Szenior Úszó- és Szabadidősport Egyesület jövő évi versenynevezési díjaira fordítják. Hasonlóképpen e célt szolgálják a fesztivál egyéb bevételei is, bár korántsem biztos, hogy ilyenek képződnek, hiszen a nevezési díj mellé nem csak tűzifa, valamint káposzta és hagyma, hanem sok egyéb szolgáltatás, így például tűzzsámoly, valamint kiegészítő programlehetőség is jár a csapatoknak. Mint Gergely Ildikó főszervezőtől megtudtuk, a kóstolójegyet váltók sem csak ételfogyasztási lehetőséghez jutnak, hanem a jegy mellé műanyag tányért és evőeszközt, papírszalvétákat, valamint friss csongrádi kenyeret is kapnak.

A versenyre nevező csapatok között idén is kisorsolnak üdülési utalványokat. Az Andromeda Travel jóvoltából három darab háromfős, hét napra szóló ingyenes görögországi üdülési utalványhoz juthatnak a szerencsések, akiknek így Makrygialos üdülőhelyen előre egyeztetett időpontban ingyenesen biztosítják a stúdiójellegű szobákat. A különféle vetélkedők során szintén értékes nyeremények találnak gazdára, a nyáron nyílt csongrádi Aréna Gym felajánlásának köszönhetően például a Szüret legerősebb legénye verseny első három helyezettje öt alkalomra szóló bérletet vehet át.

Mint korábban megírtuk, a folyamatos vendéglátást délelőtt 11 órától az este 10 órai fesztiválzárásig sör- és borsátor, valamint kemencés finomságok vására garantálja. Az esti eredményhirdetést követően idén is zenés-táncos utcabált tartanak.

A szomszédos gyógy- és strandfürdő számos akcióval és ajánlattal kapcsolódik a rendezvényhez, melyekről a létesítmény hivatalos Facebook-oldalán találhatók információk. A vidékről érkezők a fürdő pénztáránál a belvárosi vendégházakba szállást is foglalhatnak, ám ezeket a helyeket a fesztiváli hétvégére érdemes előzetesen bebiztosítani a +3630/98-64-482-es telefonszámon folyamatosan elérhető ügyeletes recepciósnál.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés