2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szüreti káposztafesztivál fürdőkedvezményekkel

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Szeptember 25.

A szeptember elején megrendezett XII. Szentesi Lecsófesztivál alkalmával a Csongrádi Szüreti Mulatság és Káposztafőző Verseny főszervezője, Gergely Ildikó bejelentette, hogy ezentúl csak kétévente rendezik meg a programot. A lapunkban megjelent hír nyomán azonban olyan sokan jelezték a részvételi szándékukat, hogy a szervezők megváltoztatták az elképzelésüket, s október első hétvégéjén idén is megrendezik a fesztivált. Ezúttal – különféle akciókkal és kedvezményekkel – a helyi gyógy- és strandfürdő is bekapcsolódik a Dob utcai eseménysorozatba.

Idén október 5-én, szombaton rendezi meg Gergely Ildikó és csapata (akik többségében a Csongrádi Szenior Úszó- és Szabadidősport Egyesület tagjai – a szerk.) az V. Csongrádi Szüreti Mulatságot. Az Aranybogrács-díjért zajló viadalra a 30/506-97-28-as telefonszámon, vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen október elsejéig fogadják el a nevezéseket. A káposzta alapú ételeket a rendezvény napján délután 1 órától este 6 óráig lehet készíteni.

A rendezvényt délután 1 órakor Kőrösi Tibor polgármester nyitja meg. Amíg készülnek az étkek, az épp szabad csapattagok, valamint az érdeklődők számára különféle játékos megmérettetéseket rendeznek. A legalább tizenhat éves nevezők puttonyhordásban, farönk hajításban és hordóemelésben is kipróbálhatják az erejüket. E versenyek lényegéről, s a nevezés további feltételeiről a lapunk programajánló rovatában található plakátokon olvasható további információ.

A főzőverseny résztvevői a bográcsonként fizetendő 3500 forintért tűzzsámolyt, tűzifát, káposztát és hagymát kapnak ajándékba, az étel készítéséhez szükséges egyéb alapanyagokról a nevezőknek kell gondoskodniuk.

A Szentesi Lecsófesztivál példáját követve immár a csongrádi főzőversenyen is lehet váltani kóstolójegyet. Szintén újdonság, hogy a szüreti hangulat kialakításához a Kaltenecker sörsátor mellett a csongrádi borok sátra is hozzájárul majd. Ezúttal azok sem maradnak éhesek, akik nem szeretik a káposztás ételeket, vagy nem tudják megvárni az étkek elkészültét, a helyszínen ugyanis kemencében sülő finomságokat is lehet majd vásárolni.

A családokat déltől estig kézműves foglalkozások és –bemutatók várják. A díjkiosztás után – este 10 óráig – utcabált tartanak. Akik a káposztás ételek fogyasztása előtt vagy után némi felfrissülésre vágynak, a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásait folyamatosan igénybe vehetik. A szintén a lapunk programajánlójában megtekinthető plakátokon szereplő akciók közül a főzőversenyre nevezők figyelmébe ajánljuk a szeptember 30-tól október 4-ig felhasználható VIP-jegyeket, melyeket a nevezési díj befizetésekor kapnak meg a csapatkapitányok. A VIP-jegyek felmutatásával csapatonként öten egy alkalommal féláron válthatnak fürdőbelépőt, sőt, az egyéb szolgáltatásokat is ötven százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe.

A káposztafesztiválhoz kapcsolódóan a fürdő bevezeti a Káposzta-kuponokat, melyeket októberben lehet gyűjteni. Erről a lehetőségről a fürdő hivatalos Facebook-oldalán található részletes információ. Az akció lényege: a fürdő pénztárában egy alkalommal legalább ezer forintért vásárlók kupont kapnak ajándékba. Akik ezeket összegyűjtik, s a pénztárban leadják, többek között ötödével olcsóbban válthatnak bérleteket, a fürdő egyes szolgáltatásait pedig akár ingyen is igénybe vehetik.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés