2020. január 29., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Adél nevű olvasóinkat.  Holnap Martina és Gerda napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Süketdumás trafikmutyi

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 11.

Nincs Csongrádon és a kisváros térségében semmiféle helyi trafikmutyi! Nem is volt mit mutyizni, hiszen a csongrádi (kis)térség legnagyobb falvában, a közel háromezer lakosú Csanyteleken például a jövő héten úgy nyílhat ideiglenes trafik, hogy az eredménytelen első pályázat után újabb pályázatot se írtak ki. Csongrád-Bokros városrészre a csongrádi hivatalos önkormányzati lapban mozgó trafikot, illetve „már kiírt pályázatot” emlegetett a városvezetés. Természetesen nem mondtak igazat, hiszen a kilenc csongrádi trafikkoncesszió az első pályázat alkalmával gazdára talált. A hivatalos önkormányzati lapban beígért mozgó dohánybolt is csak agyszülemény maradt. Az egy hónappal ezelőtti félretájékoztatás miatt a bokrosiaktól senki sem kért bocsánatot.

Talány, hogy miként is oldódott meg Csongrád-Bokroson a dohányellátás. Tény: cigiznek a bokrosi bagósok.

A csongrádi önkormányzati hivatalos kiadvány egy hónappal ezelőtti példányában azt ígérték, hogy átmenetileg mozgó dohánybolt látja el a helyi bagósokat, sőt, már kiírták a trafik nyitására vonatkozó új pályázatot is. Mint akkortájt megírtuk, füllentett a csongrádi fideszes városi önkormányzat lapja, ám a hazudozók az eltelt egy hónap alatt sem voltak képesek elnézést kérni a bokrosiaktól.

A Csongrád-Bokros „ellenállási mozgalmát” vezető Balogh János szerint Csongrád város egyes vezetői – Gyovai Gáspár önkormányzati képviselővel az élen – bebizonyították, hogy „bokrosi lakosként csak szívni lehet, de még akkor se cigit kap az ember”. A helyi kertész dohányzik, többek között ezért készíttetett egy egyszerű, fekete-fehér plakátot, melyen feltüntette, hogy „aki cigarettát szeretne venni, hívja az alábbi telefonszámot”, s megjelölte Gyovai Gáspár bokrosi önkormányzati képviselő, alpolgármester hivatali mobiltelefon-számát.

Balogh János szerint nem meglepő, hogy az önkormányzattól gazdaságilag függő vállalkozók – akik ma már csak a bérleményeik megtartása miatt számítanak mereven a csongrádi politikusok álláspontjára – nem merik felvállalni a plakátjaik közzétételét.

Balogh János úgy véli: kevésbé érthető, hogy a Coop Szeged Zrt. miért nem vállalta fel ugyanezt az ellenállást, főként, hogy Csanyteleken immár dohányforgalmazói lehetőséghez is jutottak.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés