2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szentesi Üdülőközpont vezetője lesz a volt csongrádi fürdőmenedzser

Hírek - Közélet

CSONGRÁD, SZENTES - 2013. Július 9.

Egy hét sem telt el azóta, hogy Sipos László, a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. ügyvezetője, valamint Márton Mária, a helyi gyógy- és strandfürdő „második vezetőjévé” tavaly májusban kinevezett menedzser közös megegyezéssel munkaszerződést bontottak, a távozó szakembert máris „elcsábította” a szentesi polgármester. Szirbik Imre kedd reggel a Szentesi Üdülőközpontban nyilvános munkaértekezleten jelentette be, hogy távozik Szűcs Szabolcs korábbi ügyvezető, s a helyére a Csongrádról érkező Márton Mária lép. Miközben a Kurca-parti szomszédvárban már a fedett uszoda beruházását is megkezdték, Csongrádon Pap Gabriella „fürdőfejlesztés-ügyi alpolgármester” még azt se jelentette be, mi lesz a szavakkal már csodásan felújított helyi gyógy- és strandfürdő sorsa.

Még a párás kánikulában rothadó narancs is alkalmasint szebb képet mutat, mint a csongrádi politikai közélet felszíne. Egyes közszereplők már rendesen hazudni se tudnak, ami nem is lenne gond, ha az igazmondás erénye még előtörne egyesekből. A remény azonban egy esetben ismét minimalizálódott, hiszen Csongrád vezérkarának illetékes tagjai második hete nem jelentik be, hogy a politikai meséikben teljesen felfejlesztett, valójában azonban „lepukkanva” hagyott gyógy- és strandfürdő egymilliárd forint főösszegű projektjének mi lett a sorsa.

Mint megírtuk, a tavaly május 15-ével a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-nél alkalmazott fürdőmenedzser, Márton Mária július nyolcadikával távozott. Az Algyőről érkezett szakember pillanatok alatt talált magának újabb menedzseri állást. E tényt nem ő, hanem Szentes polgármestere, Szirbik Imre kedd reggel, a helyi üdülőközpontban tartott nyilvános munkaértekezleten jelentette be:

Videó: Szentesi Mozaik / Vidovics Ferenc

Mint az idegenforgalmi ügyekben enyhén szólva sem mindig „nyerő lapokat húzó” Szirbik Imre elmondta: többekkel tárgyaltak, s végül Márton Mária mellett döntöttek. A Szentesi Mozaikban kedd reggel megjelent információk szerint a város önkormányzata és a Hungerit Sport Nonprofit Kft. együttesen keresték az intézmény élére az új vezetőt.

Szerkesztőségünk értesülései szerint a Petőfi Szálló épületének ügyével évtizedek óta sikertelenül küzdő szentesi szocialista városvezető tárgyalt egy szakirányú idegenforgalmi végzettséggel rendelkező, turisztikai létesítmény működtetésében is komoly tapasztalatokat szerzett csongrádi hölggyel, valamint egy egykor Csongrádon idegenforgalmi területen dolgozó, igencsak befolyásosnak számító vidéki férfival, ám ők – megismerve a polgármester konkrét elvárásait – rövid idő alatt nemet mondtak a felkérésre.

Időközben derült ki, hogy immár ismét állást keres a – Szirbik Imre kedd reggeli tájékoztatóján elhangzottakkal ellentétben – Csongrádon nem üdülőközpontban dolgozó, hanem a fürdő „második vezetőjeként” közel tizennégy hónapig foglalkoztatott Márton Mária, aki – ha a csongrádi fürdő ügyeit nem is tudta sikerre vinni – bizonyosan kiváló önmenedzser, hiszen másként a csongrádi jól fizető állást sem tudta volna (Pap Gabriella helyi Fidesz-elnök hathatós közbenjárásával – a szerk.) megcsípni.

A korábban a megyei közgyűlés egykori szocialista elnöke, a bokrosi tanyavilágban Vincellérházat épített Frank József mellett is tevékenykedő Márton Mária még szinte fel sem állt a csongrádi fürdőben részére biztosított kopottas íróasztal mögül, máris a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként kezdheti meg a sikerek aratását.

Egyelőre az még kétséges, hogy Csongrádnak miféle hasznot hozott Márton Mária alkalmazása, mindenesetre talán erről is beszámol majd egyszer – pénzügyi kimutatások bemutatásával – a csongrádi „fürdőfejlesztés-ügyi alpolgármester”.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés