2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bukta – Távozik az importált fürdőmenedzser

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Július 4.

Már csak a titkolózás – és még talán valami más nyomós ok – tartja össze a csongrádi politikai és közéleti klánt. A fürdőberuházás terve – ha csak napokon belül csoda nem történik – egyértelműen bebukik, s e tényt mi sem támasztja alá jobban, minthogy a jövő héten távozik Csongrádról az importált fürdőmenedzser is. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-nél tavaly május 15-e óta főállásban dolgozó, havonta bruttó háromszázezer forintot kereső – s a járulékokkal, juttatásokkal együtt havi bő négyszázezerbe kerülő – Márton Máriával szerződést bontottak. A fürdőprojekt valós helyzetéről Pap Gabriella „fürdőfejlesztés-ügyi alpolgármester” még mindig nem tárt a nyilvánosság elé semmit.

Szerkesztőségünk álláspontja szerint ideje lenne nyilvánosságra hozni, hogy bebukott a csongrádi milliárdos fürdőfejlesztési elképzelés, s egyúttal ildomos lenne közölni, hogy mindez az adófizetőknek mennyibe került. Tény, hogy alapszinten tízmilliókról beszélhetünk, de – minden invesztíciót egybevetve – az összkiadás felső összeghatára meghaladhatja a százmillió forintot is. A bukás tényét kiválóan előrevetíti, hogy távozik a fürdőmenedzser.

Szerkesztőségünk érdeklődésére – miszerint a munkaszerződés bontásáról terjedő hírek igazak-e – Márton Mária csütörtök délután azt mondta, hogy Sipos László, a Csongrádi Közmű Szolgátlató Kft. ügyvezetője kétféle lehetőséget tárt elé: a kft. részéről felmondják a szerződését, avagy azt „barátságosabban”, vagyis közös megegyezéssel bontják fel. Mint mondta, az utóbbi megoldást választotta. A felvetéseinkre, hogy miért döntött épp így, s miként látta a közel tizenöt hónapos csongrádi pályafutását, Márton Mária nem kívánt válaszolni, azt azonban elárulta, hogy a szerződése már csak július 8-ig köti a céghez.

Csongrád „narancsuralmi rendszerében” Márton Mária távozásával kettőre nőtt a vidékről hozott, jól megfizetett, majd hirtelen távozott „megváltók” száma. Korábban a kisteleki fideszes politikus, az előző megyei közgyűlés volt alelnöke, Sándor Attila lendítette fel Csongrád gazdasági- és közéletét. Az egyébként rendkívül fifikás, kiváló problémamegoldó képességgel rendelkező, gyors gondolkodású, és rendkívül „dörzsölt” politikus a Tisza-parti tevékenységét közvetlenül a választások után, „stratégiai irodavezető-jelöltként” kezdte meg, s tavaly a Csongrádi Városkép Kft.-nél alkalmazottként végezte be. A 2010. október eleje és 2012. június vége közötti, menedzseri fizetésért végzett tevékenysége a város közösségének legalább hétmillió forintjába került, de amikor ezzel az összeggel kalkuláltunk, szigorúan csak alapszinten számítottuk be a kiadásokat, járulékokkal és egyéb költségvonzatokra nem összpontosítottunk. A kisteleki politikus csongrádi alkalmazásának értelmét a város jelenlegi vezetése máig nem vázolta, noha a „miértekre” Nagypál Sándor önkormányzati képviselő – akkor még a „Fidesz-frakció” tagjaként – nyílt testületi ülésen is konkrét és egyértelmű válaszokat kért.

Információink szerint a fürdőprojekt ügyében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez benyújtott, beruházáskezdésre vonatkozó hosszabbítási kérelmet nem támogatták, ám ez ügyben még hivatalos információ szintén nem látott napvilágot. A fürdő egyes létesítményeinek rendbe tétele azonban e projekt sorsától függetlenül elodázhatatlan. A nagymedence május elején is olyan állapotba került, hogy csak egy gyors és hatékony beavatkozás menthette meg a teljes pusztulástól. Az akkor elvégzett munkák drasztikus beavatkozások voltak, ám erre a létesítményre – s egyáltalán a sportolás lehetőségeinek rendezésére – az egymilliárd forint főösszegű beruházás sem nyújtott volna gyógyírt. Az ötvenméteres medence teljes felújítását, illetve egy (fedett) szabványos sportmedence építését ugyanis egy esetleges újabb nyertes pályázat részeként képzelték el. De épült volna a nyári bejárat elé szökőkút, a szabadtéri színpad mellé mini csúszdarendszer, s a kerekmedencét is kiváltották volna egy ülőmedencével, melyet különféle masszás- és élményelemekkel turbóztak volna fel.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés