2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Viharos start a Körös-torokban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Május 20.

A Körös-toroki előszezon két, egymást követő bulival tervezett kezdete duplán viharosra sikeredett. Az önkormányzat vezetése által tavaly augusztus 30-án lóhalálában elfuserált üdülőterületi rendelet miatt május végéig elvileg csak a Happy Day szórakoztató komplexumban lehet hétvégi zenés rendezvényeket tartani. A parti épületrendszerben szállodát, diszkókat és büféket működtető Szigeti Szabolcs kapva kapott az alkalmon, s az árvíz utáni első hosszú hétvégére meg is nyitotta a Happy Day fedett teraszát. A szombat esti rendezvényt hajnalban beárnyékolta egy késes rablás, s a vasárnapit pedig elmosta egy hatalmas vihar.

Mint tavaly, augusztus utolsó napján megírtuk, a csongrádi önkormányzati képviselő-testület az augusztus 30-i ülésén, szóbeli előterjesztés alapján, lóhalálában módosította a Körös-toroki üdülőterület rendjéről szóló rendeletet. Az új szabályokkal a városvezetés – a bulik szempontjából – szinte lenullázta az elő- és az utószezont. S azt, hogy a durva beavatkozást komolyan is gondolták, jól mutatta a szeptember elsejére, még a korábbi rendelet ismeretében szervezett vállalkozói udvari program sorsa is. A büfékkel övezett szórakozóhelyen a rendezvényt egyenruhások állíttatták le. A rendőrök a területet bérlő cég ügyvezetőjét a helyi kapitányságra hajnalban előállították, majd - csendháborítás miatt – egy vaskos büntetést is kiróttak rá. Mivel a tavaly augusztus 31-én életbe lépett új rendelet máig hatályos, az idei előszezonban – június elsejéig – legfeljebb csak a Happy Day szórakoztató komplexum tud hétvégi zenés rendezvényt tartani.

A levonult árvíz utáni helyreállítási munkákat Szigeti Szabolcsék rohamtempóban végezték, így a pünkösdi hosszú hétvégére már egy dupla bulit tudtak szervezni. A szombat esti rendezvényen erősen előszezoni volt az érdeklődés. A program hírére utólag egy súlyos bűncselekmény is rányomta a bélyegét. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye szerint egy csongrádi fiatal a szórakozóhely előtt vasárnap kora hajnalban beszélgetni kezdett egy korabeli sráccal, aki gyorsan agresszívvá vált, majd elővett egy kést, amit a megrémült fiú nyakához szorított. A támadó átkutatta a beszélgetőtársa zsebeit, elvette tőle a tizenegyezer forintját, majd – amikor a kirabolt fiatalember hívni akarta a rendőröket – kiütötte a kezéből a mobiltelefonját, s elmenekült. A csongrádi rendőrök a bűncselekmény elkövetésétől számított másfél órán belül azonosították, majd a szentesi kórházban elfogták a mindösszesen tizenhat éves rablót. Az ifjú bűnelkövetőt – akinél az elrabolt pénzt megtalálták – a nyomozók őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatásba vételét. A közlemény arra nem tér ki, hogy a támadó miért viselkedett zavartan, s arra sem, miként került időközben a szentesi kórházba.

A késes rablás miatt igencsak szokatlanul kezdődött előszezonnyitó hétvége második buliját egy hatalmas vihar mosta el. Szinte a csodával határos, hogy a délnyugat felől éjjel 11 óra körül érkezett zivatarlánc miatt senki sem sérült meg. A városban és környékén sok volt a lecsapó villám is, melyek – az eddigi információink szerint – jelentősebb anyagi kárt Csongrádon, valamint a város körzetében sehol sem okoztak. A vasárnap éjszakai égi fényjátékból a leglátványosabbakat az alábbi képgalériánkban tekinthetik meg:

Fotók: DekoNet group

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.



 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés