2020. május 26., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Fülöp és Evelin nevű olvasóinkat.  Holnap Hella napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Majálisi sikerszéria Alföld-módra

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Május 1.

Az Alföld Néptáncegyüttes tagjai a szentesi előmajálisi, valamint a csongrádi majálispótló program színvonalát is fesztiváldíjas koreográfiák bemutatásával emelték. A nemzetközileg is ismert és elismert felnőtt-, utánpótlás- és gyermekcsoport kedd este a Szentesi Népzenei Sokadalom publikuma előtt aratott sikert, majd az ifjúsági- és a gyermekcsoport tagjai szerda délelőtt a csongrádi óvárosban tartott családi program közönségét szórakoztatták.

A szentesi Luther téren kedd este tartott hagyományos népzenei sokadalom egyik sztárvendége a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes volt. A Kurca-parti településen évtizedek óta különösen kedvelt Tisza-parti néptáncosok számos produkcióval örvendeztették meg az előmajálisozó közönséget. A kulturális csemegéket is felvillantó szabadtéri rendezvény résztvevői az együttes három csoportjának koreográfiái mellett a Sófalvy Anna vezette zenekar önálló népzenei repertoárjába is belekóstolhattak.

Fotók: Szentesi Gyors

Bár idén Csongrádon elmaradt a városi majális – s helyette később, 11-én tartanak egy új, fesztiválnak nevezett főzőversenyt –, az épp május elsejétől új ügyvezetővel felvértezett Csongrádi Városkép Kft. az óvárosba mégiscsak szervezett egy családi délelőttöt. A röpke szerdai rendezvényen a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég berkeiben működő néptáncegyüttes ifjúsági- és gyermekcsoportja fesztiváldíjas koreográfiáit is láthatta a közönség.

Fotók: DekoNet group

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges. 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés