2020. január 23., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Zelma és Rajmund nevű olvasóinkat.  Holnap Timót napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A titkos hőségriadó újabb fejezete

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 11.

Ma a legszebb Tisza-parti kisváros polgármesteri hivatalában megállapították, hogy a „hivatalosan elfelejtett hőségriadót” nem is felejtették el. Elzárt ivókutak, hétfő délutáni tájékoztatás, s hűsítésre felkért intézmények – a kánikula folytatódik…

A hőségriadóval kapcsolatos tájékoztatást hétfőn 13 óra 5 perckor tették közzé a csongrádi önkormányzat hivatalos internetes honlapján. A polgármester, Kőrösi Tibor nevével fémjelzett felhívásból kiderül: felkérték a Művelődési Központ és Városi Galéria (Szentháromság tér 8.), a Szociális Ellátások Intézménye (Vasút utca 92.), a Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ (Szentháromság tér 12.), illetve a polgármesteri hivatal (Kossuth tér 7.) vezetőit, hogy az általuk irányított intézményben jelöljenek ki olyan helyiséget, ahol a hőségriadók tartama alatt a lakosok esetlegesen megpihenhetnek, illetve ivóvízhez juthatnak.

Jóllehet, Csongrád önkormányzati vezetésének jelenleg a városi televízió, valamint a saját üzemeltetésű internetes honlapja révén nyílik lehetősége azonnali, stabil (szerződéssel is biztosított) információ-közlésre, a polgármester – a hivatalos honlapról ma délutánig hiányzó információk ellenére – a vezetői értekezlet után kijelentette: már péntek óta tette mindenki a dolgát, s senki sem hibázott.

A „mindenki tette a dolgát” mindösszesen annyit jelent, hogy az általános információkat a katasztrófavédelem helyi vezetője a városi televízió képújságán megjelentette, a szociális ellátásokért felelős intézmény szakdolgozói pedig fokozottabban figyeltek az intézményi- és a házi gondozottakra.

A témával foglalkozó vasárnapi cikkünk alapján a Facebook-oldalunkon kialakult vita mértéke még szerkesztőségünket is meglepte. A rövid, s „uborkaszezoni” cikk nyomán felszínre tört indulatok korántsem csak a kánikuláról, s az elmismásolt hőségriadóról szóltak. A kifejezetten a témához kapcsolódó hozzászólásokból kiderült: a városi fürdő sok mindennek nevezhető, csak igazándiból fürdőnek nem, a főtéri „gödörnél” és a játszótérnél pedig hiába építettek ki egy-egy ivókutat, azokból egy csepp víz sem nyerhető.

A Csongrádi Városellátó Intézmény vezetőjétől, Törköly Péternétől megtudtuk: a két új kutat megrongálták. Az ellopott alkatrészek helyett újakat rendeltek. Amint a kutak üzembe állításhoz szükséges eszközök megérkeznek, azonnal elvégzik a szerelési munkákat. (A városellátónak egyébként nem csak az ivókutaknál okoznak fejfájást a vandálok. A köztemető kútjait is folyamatosan rongálják ismeretlenek, a beszerelt pótalkatrészek ott esetenként csak pár napig maradnak a helyükön. – a szerk.) A Csongrádi Közműszolgáltató Kft. által működtetett gyógy-és strandfürdő ma meghirdette a családi akcióját. A részletekről további információ lapunk Programajánló rovatában olvasható.

A tradicionális közkifolyók szerencsére a nagy hőségben is jó szolgálatot tesznek. Hétfő délután a Gróf Andrássy utcai Nepomuki Szent János-kútnál átlagosan húszpercenként, a Batthyány és a Bethlen utca sarkán lévő – talán hamarosan Pokorny Alajos néhai háziorvosról elnevezésre kerülő – kútnál ötpercenként találkoztunk vízvételezőkkel.

Olvasóink szerint a felfrissülést elősegíthetné egy olyan mosdós közcélú toalett is, amelyet legalább napközben igénybe vehetnének a város központjában sétálók. Régen volt néhány ilyen vécé, de ma már nincs. Egyetlenegy sincs!

Fotók: Csongrádi Hírek.hu

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés