2020. január 29., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Adél nevű olvasóinkat.  Holnap Martina és Gerda napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hunor és a Turbó együtt "töri a jeget"

Hírek - Gazdaság

SZENTES, CSONGRÁD - 2011. Szeptember 4.

A Turbó Kft. révén a Szentesi Lecsófesztivál egyik főstandját első alkalommal vehették birtokba csongrádiak. A Csenki-féle Turbó lecsót az „ősi” csongrádi recept szerint főzték. A méretes bográcsban készített, színeiben is pompázatos ételt a kóstolók pillanatok alatt elfogyasztották. Az idei lecsós Hunor-Turbó együttműködés a szentesi-csongrádi civil kapcsolatok egyik nyitányává vált.

Szerkesztőségünk közvetítésével szerencsésen talált egymásra a Turbó Kft. és a Hunor Coop Zrt. A két város meghatározó gazdasági potenciállal rendelkező cégei eddig is a tiszta, s kifejezetten a magyar értékekre helyezték a hangsúlyt, melyet mindig erősített a lokálpatriotizmus. Mindkét cég a székhelyén a legerősebb, mégis mindkettő többlaki. A Turbó Kft. az autósiskoláját is mindig a két városban működtette, s a Hunor Coop Zrt. sem csak a szentesi és a makói piacra, hanem – többek között – a csongrádira is erőteljesen fókuszált.

A tíz évvel ezelőtt a Hunor Coop Zrt. családi napjaként indult lecsófesztivál Mészáros Zoltán vezérigazgató szerint évek óta meghatározó regionális rendezvény, ám ebből valami miatt mégis csak részben vették ki a részüket a csongrádiak.

A két város közötti alig tíz kilométeres távolság – feltehetően főként a politika miatt – mindig fényévnyire nőtt. A Hunor és a Turbó immár kezdi megtörni az eddig törhetetlennek tartott jeget.

Az autósiskolát is működtető Turbó alapvető érdeke, hogy Szentesen is folyamatosan legyenek tanfolyamaik. Ráadásul az új, Közép-Kelet-Európában úttörőnek számító, passzívház technológiával megépülő csongrádi Turbó Panzió- és Étterem sem csak a csongrádiaknak, hanem a szentesieknek is készül.

A Hunor a csongrádi Tízemeletes ABC-t jó ideje működteti. Terjeszkednének Csongrádon, de ezt a szándékukat eddig több tényező negatívan befolyásolta. Most viszont adódik egy lehetőség, amikor a Hunor határozottan léphet. Mivel ez az adódott befektetési lehetőség egy komplex kereskedelmi lánc megmentését jelentheti, ezért konkrétumok még nem tudhatók – a csongrádiak viszont méltán reménykedhetnek.

Amíg a Hunor legújabb lépéséről beszámolhatunk, íme néhány információ a szombati Turbó lecsóról: kizárólag szentesi paprikából, Csongrádon termesztett paradicsomból, makói vöröshagymából főzték a főalapot, melyhez fűszerként kizárólag Erdélyben bányászott sót használtak. S ami még szükséges volt a sikerhez: Csenki Mihály és neje az általuk készített házi füstölt kolbásszal is „megbolondították” a Turbó lecsót. A receptúra titkos, de a fortélyok jövőre, a XI. Szentesi Lecsófesztivál Turbó standján feltehetően elleshetők.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés