2024. július 22., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Magdolna nevű olvasóinkat.  Holnap Lenke napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki másképp csinálja?

Hírek - Szubjektív

Éden Szandra prostituált: Én nem ítélem el azt, aki a megélhetésért csinálja, azért, hogy előbbre jusson, vagy azért, hogy segítsen a családján, mert ez az ország sajnos ezt a lehetőséget nyújtja. Mindenki maga választja meg, hogy miből él...Nem adok pénzt olyanért, amit önként ideadnak, nyilatkozik egy hozzászóló…..Nem előtted borultam le, az ember töméntelen szenvedése előtt borultam le, borul le az utcalány lába előtt a világirodalomban Raszkolnyikov…és elmegyek innen majd nagyon messzire, vallja a Csongrád környéki prostituált…

„ Van, aki megmondja, hogy mit szabad

Van, aki nem tudja, hogy mit szabad

Van, aki virággal és gyengéden

Van, aki rohammal és keményen

Van, aki kivetkőzik magából

Van, aki levetkőzik magától”

A prostitúció, egészen pontosan nemi aktus, annak bármely formája, melyet valaki szolgáltatásszerűen nyújt, anyagi ellenszolgáltatás fejében, változó ügyfelek számára. Magyarországon 1993. óta a prostitúció üzletszerű kéjelgés, nem bűncselekmény. Következésképpen a Btk. nem bűnelkövetőként illeti a személyt, tehát a jogi megítélés más országokhoz képest viszonylag liberális. Az már más kérdés, hogy mekkora bűnt követnek el a szervezők és haszonélvezők, illetve a tény milyen bűncselekmény halmazt vonhat maga után.

Sajnos Magyarországról nagyon sok fiatal kerül ki külföldre, s ott a megélhetésnek ezt a formáját választja. Például az észak-olasz Modenában tömegesen sétálnak a húsz év körüli magyar lányok az olasz utcákon a könnyű pénzkereset reményében, ami 300-400 eurónak felel meg. Egy svájci 2011-es felmérés szerint a magyar lányok időnként lerohannak egy országot. A vezető helyek Olaszország, Spanyolország, Németország és Svájc. Svájcban az alsó korhatár 16 év. A holland prostitúció legalját a magyarok adják, állapították meg Amszterdamban. Kilencven százalékuk Nyíregyháza környékéről érkezett, ők a legolcsóbbak, vagyis rontják a piaci árakat, s legtöbbjük roma származású.

Sascha Finger, a berni egyetem doktorandusza kutatást végez kifejezetten a magyar lányok körében. Földi Ágnes, a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének Elnökasszonya szintén az okokat keresi. Az elsődleges okot a pénzben és az itthoni áldatlan állapotokban jelölik meg. Fő cél tehát a pénzkereset. A külföld választásában az is sokat nyom a latba, hogy itt nincs kijelölt terület. Megvizsgálták, hogy főleg Magyarország keleti részéről történik a kinti megélhetési forma választása. Egyetemisták is találhatók szép számmal. Náluk a tanulás, szórakozás, öltözködés a motiváció. Aki dolgozik, olyan alacsony a fizetése, hogy mellette lakásra, autóra, biztos megélhetésre nem telik, ezért adja áruba magát.

Közelebbről nézve, Csongrád határában mindennapos, hogy ezzel foglalkozó lányokat lehet látni a kamionparkolóban. A minap megálltam. Riportalanyom, nevezzük Szonjának, igencsak meglepődött, mit akarhatok. Miután igazoltam magam írói tagsági igazolványommal, szinte tétovázás nélkül beszállt az autómba, és őszintén elbeszélgettünk.

Fiatal, divatos öltözetű, csinos, szép arcú leány Szonja. Hosszú műkörmei citromsárga színűek.

- Idevalósi vagy?

- Csongrád környéki.

- Megegyeztünk. Mi késztetett erre? – tettem fel a szokványos kérdést, amit csak fel kell tenni, mert érdekel.

- Tanult lány vagyok. Érettségiztem, szakmám is van. Irodai asszisztens.

- Sokáig kerestél állást?

- Nagyon sokáig, több megyében. Nincs semmi. Végül már nem akartam, hogy anyuék tartsanak el.

- Nincs undorod ettől az egésztől?

- Néha. Meghatározó, hogy a vendég hogy néz ki, mik a kívánságai. Egyébként a szexet szeretem.

- Mások véleménye?

- A barátnőm szerint kurva lettem. Nem érdekel. Én csak pénzt keresek.

- Te tényleg élvezed ezt? Van orgazmusod?

- Dehogy. Nincs.

- A pénz mennyi?

- Ötezer.

- Naponta hány kuncsaftod van?

- A legtöbb tizenöt volt. Egyébként változó.

- Egy hónapra mennyi kereset jön ki?

- Félmillió körül.

- Egészségügyi kérdések?

- Rendszeresen járok vizsgálatra. A védőgumit megkövetelem.

- Stricid van?

- Nincs.

- Nem félsz?

- Nem.

- Mire vágysz?

- Egy srácra majd, akit szeretni fogok. És ha összegyűlt a pénz, elmegyek innen. Nagyon messzire.

- Úgy legyen. Addig is vigyázz magadra, Szonja.

Mert nevét nem vállalta, de azt megengedte, hogy én választhatom meg.

Mind azt mondja, hogy majd abbahagyja. Nem tudják még, hogy ezt sosem lehet kiheverni, elfelejteni. Nem jól döntöttek. Talán jó tanácsadó sem volt mellettük. Ám ez ügyben is megállapíthatom, hogy társadalmunkban a végző fiatalok választási lehetőségei nagyon beszűkültek.

„Van, aki kénytelen, van, aki képtelen

Van, akit ösztön hajt, és van, akit értelem

Van, aki megveti, és akad, aki élvezi, hogy…”

…mindenki másképp csinálja!

Toldi Zsuzsanna

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés