2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itthon maradtak (6.)

Hírek - Szubjektív

Az érvényesülés, a megmutatkozás útja végtelenül göröngyös. Álmodhat-e egy vidéki leány akkorát, hogy színésznő legyen? Tomaskó Bernadett mert álmodni. Most megtudhatjuk tőle, hogy az elképzeléseiből mi valósult meg, meddig tarthat az álom, s az is kiderül, mennyi varázst sikerült megélnie és átadnia.

-Mikor érintett meg a színház világa, mikor döntötted el, hogy színésznő leszel?

-Pontosan tízéves koromtól. Ezért egyáltalán nem ért váratlanul a pályaalkalmassági feladat, tudatosan készültem rá. Elméletből és gyakorlatból napról napra próbáltam felnőni a megmérettetésre. Messze túl kell lépni az iskola keretein. Mondhatnám úgy is, hogy a mai napig a színházzal kelek, a színház gondolatával fekszem le. Sokat jártam és járok színházba, egyéni órákra. Otthon is szükséges a gyakorlás.

-Milyen segítségre számíthatsz?

-A család maximálisan segít anyagilag, lelkileg. Mégis dolgoznom kell. Nagyon sokféle diákmunkát végeztem. Voltam Greenpeace-támogatótoborzó, divatüzletben kisegítő, divattanácsadó, leltározó, raktáros, tele-marketinges. De voltam már a nyugdíjfolyósító igazgatóságnál rögzítő, csoportvezető, revizor is. Naponta tizenkét órát dolgozom, az órarendtől függően. Diákhitelt nem vettem fel, szerintem nem szerencsés hitellel kezdeni.

-Jelenleg milyen egy színészpalánta élete?

-A Bárka Színházban vagyok stúdiós, ahol szakmai tapasztalatot szerzek. Járok színészválogatásokra, s rendszeresen küldöm a színházakhoz a jelentkezésemet. Tudom, hogy felkészültnek, alázatosnak, szerencsésnek kell lennem. Bizakodó vagyok, felkészülök most is a megmérettetésekre. Jól szükséges teljesítenem a vizsgaelőadásomon, a színműs felvételin.

-Tervek?

-A folytatás a Színművészeti Egyetem. Szeretnék egy társulatba bekerülni, egy színháznál tevékenykedni. Azt is tudom, hogy a színházi világ kiszámíthatatlan. Rögtön nem számíthatok karrierre. Talán holnap, tíz év múlva. Ingoványos talaj ez. Tervbe vettem egy OKJ tanfolyam elvégzését is, de az biztos, hogy a színházzal valamilyen formában egész életemben foglalkozni fogok. Elsődleges életcélom az önmegismerés, önkifejezés. A tapasztalás, ami a fejlődéshez vezet. Szeretnék utazni, kultúrákat, embereket megismerni. Színészként elgondolkodtatni, utat mutatni az embereknek. Később rendezéssel próbálkozni, valamint írni.

Tomaskó Bernadett életpéldája jól megmutatja, hogy mennyire fontos az érdeklődési kör megtalálása, valamint a felismeréséhez a megfelelő segítségnyújtás. S ha mindez reális önismerettel, a lehetőségek objektív feltérképezésével valamint erős kitartással párosul, szinte minden lehetségessé válhat.

Toldi Zsuzsanna

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés