2020. május 26., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Fülöp és Evelin nevű olvasóinkat.  Holnap Hella napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eperfa – Szétfeszítette a vízhajtás

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. November 22.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett tragédia abból a fakidőlésből, ami kedd reggel egy órán át bénította Csongrád belső főközlekedési útvonalát. A fatörzsben az elmúlt hónapokban ritka, de nem példanélküli folyamat zajlottak, ami a törzs szétrepedéséhez vezetett. A lezuhanó termetes faágak egyike egy kamiont talált el, s a járműben anyagi kárt okozott. Személyi sérülés nem történt. A kárt az önkormányzat által kötött, közterületi fákra is kiterjedő biztosítás alapján térítik meg.

Kedd reggel szétrepedt a Szent Imre utca sarkán, a Lénia papír- és ajándékbolttal átellenben lévő eperfa. A famatuzsálem öreg, de látszólag erős és egészséges volt. A fatörzs mélyén azonban már jó ideje fejlődött egy vízhajtás, amely kedd reggel ékként feszítette szét a törzset. A hatalmas ágak egyike a túloldalon lévő multinacionális üzlethez bekanyarodó kamiont talált el, s az anyagi káron túl – szerencsére – személyi sérülést nem okozott.

Csongrádon elsősorban szeles időben, vagy viharok idején jellemzőek a hasonló esetek, az önmetsző platánok viszont napsütéses időben is „ledobnak” néha egy-egy gallyat. A rengeteg közterületi fájáról is híres város önkormányzata az ilyen helyzetek kezelésére is rendelkezik megfelelő biztosítással.

Ha valaki hasonló helyzetben Csongrád belterületén kárt szenved, elsődlegesen kérjen rendőri intézkedést, majd keresse fel a jelenleg a Csongrádi Városellátó Intézmény állományába tartozó városi főkertészt, aki megteszi az ilyenkor szükséges további intézkedéseket.

Fotók: Donka Ferenc

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés