2020. május 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Magdolna nevű olvasóinkat.  Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogták az álrendőr-áltévéseket

Hírek - Sziréna

CSANYTELEK, FELGYŐ - 2012. November 15.

Rendőröknek, majd egy kereskedelmi televízió munkatársainak adták ki magukat szerdán Pest megyei szélhámosok. A férfiak Csanyteleken – magukat rendőrként, „nemzetőrség” feliratú jelvény felvillantásával igazolva – egy idős asszonyt megtévesztéssel akartak vásárlásra rávenni, de nem jártak sikerrel. Később Felgyőn – immár „tévésként” bemutatkozva – két személyre akartak bóvlit rásózni, miközben értékes nyereményt ígértek. Ellenük a Csongrád Városi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A nyitott kapun keresztül ment be szerdán két férfi egy hetvennyolc éves csanyteleki asszony házába. Közölték: a rendőrségtől jöttek, edénykészletet hoztak ajándékba. Felvillantottak egy „nemzetőrség” feliratú jelvényt is. A néni a felajánlást nem fogadta el, mondván, van edénykészlete, s újakra nincs szüksége. Az álrendőrök ekkor közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert hamis, de nem marad edények nélkül, ugyanis tőlük rögtön tud eredetiket vásárolni. Végül eredménytelenül távoztak, az asszony ugyanis olyannyira gyanút fogott, hogy a rendőrséget akarta hívni.

A két férfit később Felgyőn elfogták a rendőrök. Mint kiderült, a kistérség legkisebb falvában is ténykedtek, ott két embert szólítottak le. Nekik azt mondták, hogy az egyik kereskedelmi televízió ajándékával érkeztek, de azt csak akkor adhatják át, ha előbb vásárolnak tőlük. Többek között aranyórákat kínáltak megvételre, melyek az állításaik szerint egymillió forintot érnek, de ők azokat csupán negyvenkilencezer forintért kínálták.

A férfiak a Csongrád Városi Rendőrkapitányságon már azt állították, hogy egy cég alkalmazottai, s tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat. Mindkét személy ellen megindították a büntetőeljárást.

Fotók: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés