2020. május 26., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Fülöp és Evelin nevű olvasóinkat.  Holnap Hella napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenszentek – Tömörkényen rendőr, Csongrádon kerékpáros sérült

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. November 2.

Mindenszentek napján Tömörkény belterületén egy kocsmából az autójával hazafelé hajtó férfit akart igazoltatni a körzeti megbízott, de a sofőr nem állt meg, s végül – eddig pontosan nem tisztázott körülmények között – a rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Csongrádon egy kerékpárost ütött el egy nagyteljesítményű gépkocsit vezető helybéli fiatal férfi. A kétkerekűjével a temető főbejárata felé tartó idős asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd megállt, s a gépkocsit hátrahagyva elmenekült, de a rendőrök hamarosan elfogták.

Rátámadt az intézkedő rendőrre csütörtökön Tömörkényen egy férfi. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közleménye szerint a helybéli férfi az egyik helyi kocsmából kilépve beült a személygépkocsijába, a helyi körzeti megbízott ekkor akarta megállítani. A sofőr a rendőr jelzése ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhás a szolgálati járművével, megkülönböztető jelzést használva követte. A férfi az otthonához érve megállt, kiszállt az autóból, majd visszaszállt. A sofőr kétszer is megpróbált elindulni, de a körzeti megbízott az autó elé állt, s az elsődleges adatok szerint ekkor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el. Az adatok értékelését és a sofőr kihallgatását követően hoznak döntést arról, hogy az ügyben milyen bűncselekmény miatt indul eljárás. A szóvivő közleménye arra nem tér ki, hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt, s azt sem említi, hogy a rendőr miként sérült meg.

Mindenszentek napján délután a Csongrád Városi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy másik, személyi sérüléssel járó baleset is történt. A történtekről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délelőtt közleményt adott ki:

„A jelenlegi információink szerint Csongrádon a Fő utcán haladt egy BMW típusú személyautó, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - elütötte a menetirány szerinti jobb oldalon szabályosan közlekedő kerékpárost, majd a helyszínről továbbhajtott. A rendőrök a bejelentést követően azonnal kivonultak és néhány száz méterre a baleset helyszínétől elfogták a sofőrt, akivel szemben segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A kerékpáros a baleset során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.”

A csongrádi balesetről szerkesztőségünk a következő – nem hivatalos forrásokból származó – információkkal rendelkezik: a Lidl áruház parkolójából a Vég utcába kihajtó gépkocsi ütötte (sodorta) el egy kerékpárral közlekedő idős asszonyt. A járművezető továbbhajtott, majd – még a Vég utcában – megállt, kiugrott a gépkocsiból, s a helyszínről a temető felé futott el, de a temetőbe a kiépített kerítés miatt nem tudott bejutni, s végül a Bodrogi Bau Kft. telephelyére mászott be. Információink szerint a baleset idején járműben ketten tartózkodtak, a jármű üzembentartója utasként tartózkodott a gépkocsiban, s úgy tudjuk, ő a helyszínen maradt.

A csongrádi baleset híre ma a Csongrád megyei napilap online kiadásában is megjelent, melyhez az első olvasói hozzászólás a következő:

„egy_ismerős 2012. 11. 02. 11:39: Milyen Fő utca? Az áruház parkolójában forgatta a BMW-t az ember hosszú percekig. Onnan jött ki komoly tempóban, ahol elütötte. Nem is a tulajdonos vezette az autót, hanem a barátja, de amennyire tudom, mindketten ittasak voltak valamelyest. Az áldozatuk mindjárt 80 éves. Nála egy dupla lábszártörés, medencecsont repedés, kulcscsonttörés és fejsérülés nem egy szimpla nyolc napon túl gyógyuló sérülés. A hölgy a nagymamám testvére. Gratulálok a sofőrnek, remélem a jövőben kerékpárt sem vezethet majd.”

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

A két balesettel kapcsolatban a cikkhez kapcsolódó, az alábbi linkre kattintva elérhető fórumban várjuk olvasóink információit:

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés