2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mederfalnak vágódott egy kishajó a Tiszán

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. Szeptember 9.

A Hármas-Körös torkolata alatti folyószakaszon, a torkolattól mintegy ezerkétszáz méterre a Tisza baloldali mederfalának ütközött vasárnap délután egy magyar felségjelzésű kishajó. A járművet vezető orosházi férfi vélhetően rosszul lett, s emiatt vált irányíthatatlanná a hajó, melyen négy utas is tartózkodott. Az utasok a baleset során könnyebb sérüléseket szenvedtek. A férfi életét a gyors orvosi segítségnyújtás ellenére sem sikerült megmenteni.

Információink szerint a Körös-toroki üdülőterületet hosszú évek óta kedvelte az az orosházi férfi, aki e hétvégén a születésnapját is Csongrádon ünnepelte. Az ötvenkét éves üzletember vasárnap délután – a hajója fedélzetén négy utassal – a Körös-toroki magánkikötőből Szeged irányába indult.

A hajó a Hármas-Körös torkolatától mintegy ezerkétszáz méterre haladt, amikor a vezető vélhetően rosszul lett, s ennek következtében elvesztette a jármű feletti uralmát, ezért az nekiütközött a folyó baloldali mederfalának, ahol fennakadt.

A hajó vezetője feltételezhetően már az ütközés előtt eszméletét vesztette, majd a klinikai halál állapotába került. A csongrádi mentők, a tűzoltók, valamint a rendőrség egységei viszonylag gyorsan kiérkeztek a nehezen megközelíthető helyszínre. A csongrádi sürgősségi ügyelet orvosa, valamint az Országos Mentőszolgálat esetkocsijának személyzete hosszan küzdött a férfi életéért, de nem sikerült őt újraéleszteni.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés