2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megláncolták és disznóólba zárták az idős férfit

Hírek - Sziréna

FELGYŐ - 2012. Június 14.

Emberrablókat fogtak szerdán a csongrádi rendőrök. A felgyői apa és fia azért láncolta meg és zárta egy tanya disznóóljába két napra az idős ismerősét, mert szerintük ő lopta el az utánfutójukat. Az alföldi tanyavilágban elterjedt, de a hatóságok által máig tabuként kezelt csicskáztatás „szokásos” indításához igencsak hasonlító ügy emberrablásnak minősül, ezért a két elkövetőt az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolják. Mindkét gyanúsított a rácsok mögött vár a sorsára.

Elfogták és letartóztatták a csongrádi rendőrök azt a két férfit, akik egy állatok tartására kialakított ólba zártak egy általuk ismert férfit. Az apa és fia arra akarták rávenni a 76 éves bácsit, hogy tegyen egy vallomást, mely során beismeri, hogy ő lopott el egy utánfutót.

A Kéttemető út menti tanyájában egyedül élő férfit hétfőn a kerékpárjáról rángatták le, majd fenyegetéssel arra akarták rávenni, mondja rá egy diktafonra, hogy az eltűnt értéket ő vitte el. Mivel erre nem volt hajlandó, magukkal vitték, megláncolták, s egy disznóólba zárták.

Az étlen és szomjan tartott ember szerdán kiszabadította az egyik kezét, s így ki tudott szökni a közeli útra, ahol megállított egy arra járó terepjáróst, aki a kérésére értesítette a rendőröket. Az elrabolt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a mentők a szentesi kórházba szállították.

A két gyanúsított a kihallgatásuk során beismerő vallomást tett. A rendőrség mindkettőjüket őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

Fotók: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés