2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bodzagyűjtők vitték el a vetőgépet?

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. Május 16.

A vasazásból és bodzázásból élők tevékenységével nemrégen Marian Cozma gyilkosainak feltűnő jóléte kapcsán foglalkozott a magyar sajtó. A minden lehetséges enyhítő körülmény figyelembe vételével már csaknem felmentett gyilkosok hozzátartozóinak meséjét, miszerint a hatalmas vagyonukat a két említett tevékenységből szerezték, persze a magyar jogszolgáltatás oszlopos tagjain kívül senki sem hitte el, e „szakágazatot” illetően mégse történt érdemi változás. A magyar ugaron máig büszkén tevékenykednek, s „virítják a lóvét” a gyűjtögető életmódot folytató honfitársaink. A vasazók „országos kasztjához” tartozók közül ketten a minap Csongrád tiszántúli területén, Nagyrétben szabadítottak meg egy gazdálkodót egy hatalmas vetőgéptől, majd a szerkezetet eladták egy fémfelvásárlónak. A tetteseket a csongrádi rendőrök fél nap alatt elfogták.

Újrahasznosítandó vashulladékként egy színesfém felvásárló telephelyen értékesítették a tolvajok azt a háromszáznegyven kilogrammos vetőgépet, amelyet a napokban egy nagyréti tanyáról vittek el.

A helybéli testvérpár a munkagépért tizenötezer (!) forintot kapott.

A vasazók nem sokáig örülhettek a pénznek, a csongrádi nyomozók még a bűncselekmény elkövetésének a napján, a délutáni órákban elfogták őket.

A tesók ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Természetesen mindketten szabadlábon védekeznek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés