2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fémgyűjtő srácok gyújtották fel a nádast

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. Április 3.

Máig érzik az égett pernye szaga Csongrád több városrészében. A bűz a bányatavak mellett leégett nádas területéről származik. A tüzet két tinédzser okozta, akik fémet akartak gyűjteni, ezért gyújtották fel a nádast, így ugyanis könnyebben hozzá tudtak jutni az ott eldobált fémdobozokhoz. A szél miatt a tűz elhatalmasodott. A srácok a begyűjtött dobozok értékesítése révén ezerötszáz forint értékű csokoládét majszoltak el, mire elfogták őket a rendőrök. A gyújtogatókkal szemben a Csongrád Városi Rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A néhány csoki az adófizetőknek igen sokba került, az oltás és az utómunkálatok tetemes költsége mellett az okozott kár is legalább ötvenezer forint.

A tűzoltók Vasárnap délután jelezték a rendőrségnek, miszerint Csongrádon, az egyik bányató partján lévő nádas kigyulladt és a tűz az erős szél hatására átterjedt a közelben lévő bútorgyárra is.

A csongrádi rendőrök az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások után hamarosan elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható két helyi diákot. A fiatalok a kihallgatásuk során elmondták, hogy néhány fémdobozt akartak gyűjteni, mivel azonban a nád túl magas volt, úgy döntöttek, leégetik a területet.

A tűz hatásos volt, a dobozok kiszabadultak. A fiúk a megszerzett "zsákmány" értékesítéséből ezerötszáz forinthoz jutottak, amelyet az egyik szentesi hipermarketben édességre költöttek. A diákok a cselekményükkel mintegy ötvenezer forint kárt okoztak, melyet tetéz a tűzoltás költsége is.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a gyújtogatók okoztak-e közveszélyt, ha ugyanis az bebizonyosodik, a cselekményük a jelenleginél jóval súlyosabb elbírálásra kerül.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés