2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorozatbetöréssel ünnepeltek

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. Január 15.

Az év végi ünnepek alkalmából két helyi fiatal sorozatbetöréssel „lepte meg” a csongrádiakat. Szentestére készülődvén a kezdő bűnözők le sem feküdtek. Kora hajnalban felfeszítették a piroskavárosi újságos pavilont, majd betörtek egy Kossuth téri magánházba. Karácsony napján megpróbáltak bejutni egy multinacionális cég helyi üzletének raktárába, de még a ráccsal is alig boldogultak. A legtöbb értéket a magánházból vitték el, onnan egy tévét is zsákmányoltak, a "multit" viszont csak egy bélyegzőtől és egy hőmérőt tudták megszabadítani.

A csongrádi nyomozók az összes ellopott értéket megtalálták annál a két csongrádi betörőnél, akik egyike 17, másika 19 éves. A fiatalok úgy gondolták, december 23-án késő éjjel úgy lehet legegyszerűbben cigarettához jutni, ha betörnek a Szőlőhegyi utcai újságos pavilonba. A terveik szerint az ünnepekre bespájzoltak volna pár doboz bagót, s néhány „csíkot” értékesítési céllal is elvittek volna, ám a gyakorlatlanságuk már itt megmutatkozott: nem figyeltek a riasztóra, ami meg is szólalt, ezért zsákmány nélkül inaltak el a helyszínről.

A kudarc után az amatőr bűnözők a városközpont felé vették az irányt, ahol a térfigyelő kamerával „felfegyverzett” Kossuth téren betörtek egy lakásba. A fiatalabb srác bemászott az ablakon, majd a társának kiadott egy tévét, és egy termosztátot. A zsákmányt a bringájukra tették, s hazatolták.

Az ifjak Karácsony napján ismét útnak indultak, s felkeresték az egyik multinacionális cég üzletét, ami zárva tartott. A fiúk úgy vélték, gond nélkül kifosztják az áruház raktárát. Neki is láttak a rács lefeszítésének, de mivel nem boldogultak, felhagytak a próbálkozással. Találtak viszont egy bélyegzőt és egy hőmérőt, amit elvittek magukkal.

A csongrádi nyomozók gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak. A házkutatások során a lopott tárgyak is előkerültek. Mindkét fiatal ellen lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés