2024. május 21., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Konstantin nevű olvasóinkat.  Holnap Júlia és Rita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Részeg fiatalok viccelődtek a KRESZ-parkban

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2011. November 20.

Ifjúság téren italozó fiatalok „alakították át” a tavasszal kialakított KRESZ-park közlekedési tábláit. Egy 14 és egy 16 éves fiú a rongálás közben úgy döntött, néhány táblát nem csak meghajlítgatnak, hanem haza is visznek. Útközben eszükbe jutott, hogy ebből még nagyobb bajuk is lehet, ezért eldobták a szerzeményeiket. A rongálók a rendőröknek azt mondták, a rongálást viccnek szánták, ellenük a Csongrád Városi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

Csütörtökön érkezett lakossági bejelentés a Csongrád Városi Rendőrkapitányságra, miszerint megrongálták az Ifjúság téri KRESZ-park jelzőtábláit. A rendőrség rövidesen két fiatal nyomára jutott, akik a kihallgatásuk során elmondták, hogy november 11-én az esti órákban a KRESZ-parkban, az egyik padon ücsörögve iszogattak.

A közterületen dőzsölő diákok némi alkohol elfogyasztása után jó ötletnek tartották pár tábla elforgatását, illetve elhajlítgatását. A fiúk néhány táblát le is szereltek, majd azokat a hónuk alá csapva útnak indultak. A rongálók azonban hazafelé rájöttek, hogy ebből bajuk származhat, hiszen az ellopott eszközök bizonyítékként szolgálhatnak, ezért jobbnak látták, ha a leszerelt táblákat eldobálják.

A két fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy nagyon megbánták tettüket, a cselekedetüket csupán viccnek szánták. A Csongrád Városi Rendőrkapitányság a fiúk ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A háromszáz méter hosszú KRESZ-pályát idén, a városi gyermeknapon adták át. A létesítményt a csongrádi rendőrök, a térségi polgárőrök, helyi önkéntesek, valamint a Mars Magyarország Kft. munkatársai építették. A harmincnyolc közlekedési táblával felszerelt gyakorlópályán körforgalmat és útkereszteződést is kialakítottak, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között tanulhassák meg a legfontosabb közlekedési szabályokat. A megrongált táblák pótlásáról, helyreállításáról később gondoskodnak.

Forrás: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés