2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lopásokkal komfortosított a mániákus villanyász

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2011. Szeptember 23.

Villanyszerelési mániával megáldott fiatalember látogatta az elmúlt hónapokban a külterületi ingatlanokat. Az ifjú „lakberendező” mindig csak azokat az eszközöket lopta el, amik az otthona komfortjának javításához még épp kellettek. A sajátos otthonfejlesztés rendszeréből mindössze a villanyszereléssel kapcsolatos eszközök „lógtak ki”, egy villanyórát például csak azért lopott el, mert a szerkezet megtetszett neki.

Háztartási és elektronikai eszközök garmadájával rendezte be saját tanyáját egy húszéves csongrádi fiatalember. Az ifjú „lakberendező” január óta féltucatnyi tanyába és hétvégi házba tört be, s minden alkalommal háztartási eszközöket és elektronikai cikkeket vitt magával. Többek között kályhát lopott, hogy fűteni tudjon, parabola antennát és tévét, hogy a kedvenc sorozatait nézhesse, valamint mikrohullámú sütőt, hogy megmelegíthesse az ételeket.

A fiatalemberhez a napokban jutottak el a Csongrád Városi Rendőrkapitányság nyomozói, akik a sráctól egy hosszú élménybeszámolót hallhattak. A betörő elmesélte, hogy imádja a villanyszerelés, de gyakran alkatrészhiánnyal küzdött. A szerelésekhez szükséges alapanyagokat is a legegyszerűbb módon szerezte be: összelopta azokat. Egy alkalommal például csak azért mászott fel egy villanyoszlopra, hogy az ott elhelyezett mérődobozból kiszereljen egy relét. Egy tanyából viszont csak azért lopta el a villanyórát, mert a szerkezet megtetszett neki.

Az ifjú betörő ellen a helyi rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt indított büntetőeljárást. A házkutatás során az ellopott tárgyak jelentős része előkerült. A fiatalember ügyében a bíróság gyorsított eljárással, várhatóan harminc napon belül hoz döntést.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés