2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek az ékszerrablók ellen

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD, DEREKEGYHÁZ - 2011. Augusztus 25.

Minden bizonnyal egy derekegyházi férfi tuszkolta a raktárba március 21-én a Fő utcai ékszerbolt tulajdonosát. A támadó a bottal járó asszonyt a földre lökte, néhányszor megütötte, majd rátérdelt. A közben megérkezett helybéli társa összepakolta az értékesebb ékszereket, majd a helyszínről együtt, gyalog távoztak. A férfiak ellen az ügyészség vádat emelt.


Mintegy hét és fél millió forintot érnek azok az ékszerek, melyeket fényes nappal, a Csongrád Városi Rendőrkapitányságtól mintegy százötven méterre lévő ékszerüzletből rabolt el az a csongrádi-derekegyházi duó, melynek tagjai a brutalitástól sem riadtak vissza.

Az üzletből március 21-én is a szokott módon, pár perccel 12 óra előtt postára, s egyéb ügyeket intézni indult az egyetlen alkalmazott, így az üzletet évtizedek óta működtető tulajdonos egyedül maradt. A támadók egyike ekkor lépett be az ajtón, s a betegsége miatt nehezen mozgó asszonyt azonnal a raktárba tuszkolta, ott a földre lökte, ütni kezdte, miközben a mellkasára is rátérdelt. A brutális 36 éves derekegyházi támadó társa, egy 32 éves csongrádi férfi eközben érkezett meg, s a kirakatban és a virtrinekben lévő értékesebb ékszereket egy táskába pakolta. A támadók ezt követően gyalog távoztak a helyszínről. Az üzletben épp nem működött a riasztórendszer, így a támadók – azon túl, hogy figyelmesen előkészítették a rablást –a technikai hiba miatt még egérutat is nyertek.

A bejelentés után a „szomszédból” megérkezett nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Úgy tudjuk, már a rablás után néhány nappal a látókörükbe került egy férfi. Információink szerint ezt követően, még tavasszal konkrét személyeket gyanúsítottak meg, de a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség hosszú ideig semmit nem tárt a nyilvánosság elé.

A nyomozati munka sikerét immár bizonyítja, hogy a bizonyítékok alapján az ügyészség vádat emelt a két gyanúsított ellen.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés