2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendet tartottak és életet mentettek

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 8.

A XXI. Körös-toroki Napok közlekedésrendészeti és közbiztonsági szempontból makulátlan volt. A rendőrök és a polgárőrök nem csak a bűnözőkre, hanem a részegekre, s a spontán idiótákra is figyeltek. A Tiszából legalább nyolc embert húztak ki, közülük egy csongrádi rendőröknek és egy polgárőrnek köszönheti az életét. A feszes és makulátlan rendtartásról példát vehettek volna a szervezők is, de ők inkább ezreseket gyűjtöttek.

Arra sem volt még példa, hogy olyan koszos, mocskos, takarítatlan legyen a Körös-torok és a Belváros, mint a XXI. Körös-toroki Napok idején, de arra sem, hogy olyan fegyelmezett és makulátlan rendtartást lehessen megfigyelni, mint amire most követendő példát szolgáltatott a rendőrség, valamint a velük együttműködő polgárőrség.

Amit a fesztivál idején a részben önkormányzati tulajdonú Csongrádi Víz- és Kommunális Kft., valamint az általuk megbízott biztonsági cég művelt, az az olvasóinktól kapott visszajelzések szerint minősíthetetlen, viszont a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által koordinált, a helyi rendőri vezetés által irányított tevékenység az elmúlt huszonegy év legprofibb munkája volt, amelyért elsősorban Koncz József kapitányságvezetőt és valamennyi munkatársát, továbbá a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület aktív (!) tagjait illeti a "vállveregetés".

A programok idején legalább 180 szolgálatos rendőr és közel 60 polgárőr vigyázott a rendre, s a fesztiválozók biztonságára. A rendezvénysorozat rendzavarás, rendkívüli esemény nélkül zajlott le. Az olvasóinktól kapott jelzésekből tudjuk, hogy a rendőrök idén nem egrecéroztatták a közlekedőket, nem a bírságolásra koncentráltak, hanem végezték azt a feladatot, amiért valójában a fizetésüket kapják.

Mindössze hét esetben indult büntetőeljárás, főleg ittas vezetés és kábítószerrel visszaélés vétsége ügyében. Közlekedésrendészeti intézkedések során 9 fővel szemben szabálysértés miatt szabtak ki helyszíni bírságot, 16 fő pedig figyelmeztetésben részesült.

Mint ahogyan a szombaton megjelent cikkünkben is megírtuk, egy fiatalember csütörtök este piszoárnak használta az akkor még áradó Tiszát, majd a folyóba szédült. A srác képtelen volt kimászni, a vízben többször alámerült. Kozák Tamás százados, Jakab István főtörzszászlós, Mészáros Krisztián törzsőrmester és Opra Enikő őrmester, valamint Minkó Tímea polgárőr (képünkon) élő láncot alkotva, többszöri próbálkozást követően partra segítette a 19 éves fiatalt, akit ezt követően ellátásra átadtak a helyszínen tartózkodó mentőtisztnek.

Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés