2020. szeptember 26., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Jusztina nevű olvasóinkat.  Holnap Adalbert napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bugyiban verték át a munkavállalókat

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Március 12.

Külföldi munkát ígérve, s ügyintézési díjat kérve sorra verték át a csongrádi, valamint a város környékén élő munkavállalókat azok a budapesti férfiak, akiket a rendőrség a héten őrizetbe vett. Az első feljelentést tevő károsulttól rövid időn beül száznyolcezer forintot csaltak ki, ám mire a sértett rájött, hogy megtévesztették, a pénze visszaszerzésére már esélye sem maradt. A Bugyi községben tevékenykedő, interneten hirdető trükközők – az eddigi adatok szerint – kéttucat munkavállalónak összesen mintegy két és fél millió forint kárt okoztak.

Egy csongrádi férfi egy interneten közzétett hirdetésre jelentkezve került kapcsolatba egy Péter keresztnéven bemutatkozó személlyel, aki ausztriai csomagoló munkát ajánlott a számára. Mivel mihamarabb dolgozni akart, a költségekre és a szállásra kért száznyolcezer forintot rövid időn belül befizette. Ezt követően – az ígért szerződéskötés érdekében – elutazott Bugyi községbe, ahol azonban rájött, hogy átverték. Miután a befizetett pénzt nem kapta vissza, a Csongrád Városi Rendőrkapitányságon feljelentést tett.

A nyomozók hétfőn elfogták a csalás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható harminchárom éves L. Attilát, majd kedden a harminckét éves társa, J. Vilmos kezén is kattant a bilincs. A nyomozás eddigi adatai szerint a két budapesti férfi huszonnégy Csongrádon, illetve a város környékén élőt csapott be.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) közleménye szerint mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, s csalás vétség megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Fotók: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés