2024. április 16., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Csongor nevű olvasóinkat.  Holnap Rudolf napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kamionba rohant a személyvonat

Hírek - Sziréna

SZENTES - 2014. Március 3.

Vasúti átjáróban fennakadt kukoricaszállító kamionba rohant hétfő kora délután a Hódmezővásárhelyről Szentesre közlekedő 7245-ös számú személyvonat. A baleset fél 1-kor, a szentesi Ipartelepi úti vasúti átjáróban történt. A szentesi vasútállomáshoz mintegy nyolcvan kilométer/órás sebességgel közeledő kétkocsis Bz-szerelvény vezetője az átjáróban lévő kamiont észlelve vészfékezett, de a jármű kereszteződés előtti megállítására már nem volt esélye, ezért a kocsiban hátrafutva figyelmeztette az utasokat. A mozdonyvezető életét az ilyenkor szokásos metódus mentette meg. Az ütközés során a motorkocsi vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott. A hétfői, késő délutáni adatok szerint tizenhárom sérültet regisztráltak és láttak el a helyszínre jelentős erőkkel kivonuló mentők. Egy személy súlyos, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, utóbbit mentőhelikopterrel szállították a megyeszékhelyi klinikára. A mentésben a csongrádi tűzoltók és mentők is részt vettek. A vasúti forgalom Szentes és Hódmezővásárhely között kedd reggelre állhat helyre, addig a két város között vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délutáni közleménye szerint tizenhárman sérültek meg abban a balesetben, amely során egy Hódmezővásárhelyről Szentesre tartó személyvonat az Ipartelepi úti vasúti átjáróban – ismeretlen okból – fennakadt, s emiatt továbbhaladni nem tudó kukoricaszállító kamionnak ütközött. A menetrend szerint közlekedő Bz-szerelvény motorkocsijának vezetőfülkéje az ütközés során jelentősen roncsolódott, a motorkocsihoz kapcsolt kocsi pedig kisiklott.

A Szentesi Rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt – szakértők bevonásával – nyomozást indított.

A Szentes és Csongrád között szombat óta érvényben lévő vágányzár miatti autóbuszos vonatpótlást Hódmezővásárhelyig meghosszabbították, emiatt a Csongrád és Kiskunfélegyháza közötti személyvonati közlekedésben is előfordulhatnak kisebb késések. A vasúttársaság hétfő délutáni közleménye szerint Szentes és Hódmezővásárhely között leghamarabb a kedd reggeli üzemkezdéstől közlekedhetnek személyszállító vonatok.

A balesetről a legfrissebb képek itt – a Szentesi Mozaik közösségi oldalán – láthatók.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés