2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trafikrablás a benzinkútnál

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Január 5.

Információink szerint egy eszközzel (de nem lőfegyverrel) a kezében lépett be egy férfi vasárnap este a csongrádi „nagybenzinkút” épületében működő trafikba. Értesüléseink szerint a rabló a tette elkövetésének a helyszínén a bolt vevőterében egyedül volt, s gyorsan el is menekült. A cselekmény során az eladótérben a támadóval szemben egyedül tartózkodó trafikos hölgy, valamint a benzinkút alkalmazottai és vevői sem sérültek meg. A történteket elsőként a benzinkúton a feleségével együtt tartózkodó, s a tankolást épp befejező csongrádi polgármester észlelte. Kőrösi Tibor a trafik riasztójának a jelzésére felfigyelve, érdeklődve lépett az üzletbe, majd miután megtudta az eladótól, hogy mi történt, telefonon értesítette a rendőröket. Késő este még nagy erőkkel folyt az adatgyűjtés, s egy nyomkövető kutyát is a helyszínre vezényeltek.

A csongrádi polgármester és a felesége különösebb riadalom nélkül élték át a rablást, különösképpen azért, mert fogalmuk sem volt a tőlük mintegy húsz méterre zajló bűncselekményről. Mint szerkesztőségünk érdeklődésére elmondták, a megszólaló riasztó jelzésére figyeltek fel. Kőrösi Tibor ugyan egy ideje már nem dohányzik, de tankolni gyakran jár a „nagybenzinkútra”, ezért jól sejtette, hol szólhat a riasztó. A város első embere csak akkor tudta meg, hogy ő érkezett elsőként a rabló után, amikor az üzlet eladójától értesült a történtekről. A rendőröket telefonon értesítette, majd a kiérkező egyenruhásokat megvárva feleségével együtt tanúvá váltak, ezért bő egy órán át mindketten a helyszínen tartózkodtak. Részleteket egyikük sem árult el, annyit azonban a helyszínen sikerült kiderítenünk, hogy a polgármester és a felsége sem látta az elkövetőt.

Információink szerint a férfi egy támadásra alkalmas eszközzel a kezében, nem sokkal este 8 óra előtt lépett be a nemzeti dohányboltba, majd a tette végeztével igen gyorsan távozott. Tekintettel arra, hogy a trafik és a benzinkút területén is működött a biztonsági kamerarendszer, a rendőrség vélhetően már elemzi a felvételeket, s ha a tettes nem túl gyorsan kerül elő, a videót a médiában is közzéteszik. Úgy tudjuk, hogy az elkövető a benzinkút területéről gyalog oldott kereket, ugyanis erre utalt a helyszínelők tevékenysége.

A benzinkút területére már este 9 óra előtt megérkezett a szentesi rendőrkapitányságról a Gedeon nevű nyomkövető kutya és a vezetője, de este 10 óráig még nem indultak vele útnak.

A rendőrség a történtekről – vasárnap este 10 óráig – hivatalos közleményt nem adott ki. Egyelőre így még azt sem lehet tudni, hogy a tettes elvitte-e a bevételt, illetve az áru egy részét, s ha igen, mekkora összértékű volt a zsákmánya. Amint erről a hatóság hivatalos információt ad ki, a cikk alatti olvasói fórumban (lapunk Facebook-oldalán) közöljük, illetve e cikk bővítéseként is közzétesszük.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés