2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polgárőr csípte el a bringafosztogatót

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2013. November 17.

A piti kategóriában professzionálisnak számító bűnözői módszerrel lopott alkatrészeket és tartozékokat egy helyi fiatalember, akit még kedd este fülelt le egy polgárőr. A huszonnyolc éves L. Norbert főként a közterületi kerékpártárolókban elhelyezett kétkerekűeket fosztogatta. Elsősorban a magabiztos fellépésének köszönhette, hogy sokáig nem bukott le, aki ugyanis látta a ténykedését, azt gondolhatta, hogy a saját járművét javítja. A kedd esti lebukásakor például fejlámpával felszerelkezve, az őt hosszú perceken át a közelből figyelő polgárőrt észrevéve is folytatta az egyik kerékpárnál a bűnös tevékenységét, a mozdulatai azonban végül árulkodóvá váltak, ezért nem sokkal később már a rendőrkapitányság vendégszeretetét élvezhette.

Sunnyogva közterületen nem lehet lopni, az ugyanis feltűnő – magabiztos fellépés kell a profi piti tolvaj sikeréhez. Az alapszintű bűnelkövetői ismeretekkel L. Norbert is rendelkezett, ezért szerszámokkal a zsebében – az esti órákban még fejlámpát is bátran használva – magabiztosan esett neki egy-egy kiválasztott bringának. Az őt látó járókelőknek valószínűleg nem tűntek bűnelkövetésnek a tettei, hiszen jobbára úgy viselkedett, mintha a saját járgányával bíbelődne.

A bő két évtizede rendszeresen szolgálatot teljesítő csongrádi polgárőrnek is csak néhány percnyi megfigyelés után vált bűnösnek tűnővé a magatartása. Ugyanis árulkodóvá vált, hogy a fejlámpa lekapcsolása után nem nyúlt a zárhoz, hanem a vázából kiemelte az ülést. Mivel a saját lezárt járművéről ülést ilyen formában mégsem szokott leszerelni egy tulajdonos, a polgárőr telefonon értesítette a rendőrséget, majd megszólította az általa látásból már ismert férfit.

A tolvajt a polgárőr – élve a törvény adta lehetőségével – a rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartotta. L. Norbert elszámoltatáskor kiderült, hogy aznap is céltudatosan indult a kerékpárok fosztogatására. Nem sokkal korábban a város másik részén, egy söröző előtt hagyott járgányról már leszerelt egy csengőt, ami még épp nála is volt. Információink szerint a meghallgatása során előadta a szokásos történetet is, miszerint nem volt mit ennie, ezért kényszerült a tolvajlásra, bár ez az állítása nehezen hihető, hiszen csak a helyszínen, a ruházata átvizsgálásakor előkerült annyi pénz, amennyiből még a közeli elegáns vendéglőben is bőségesen meg lehetett volna vacsorázni.

A leleményes piti tolvajt őrizetbe vették. A Csongrád Városi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt kezdeményezte bíróság elé állítását.

Úgy tudjuk, L. Norbert eddigi „életműve” teljes bűnlajstroma az alkatrészlopásnál jóval jelentősebb és szerteágazóbb, az egyéb ügyeiről azonban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata által kiadott közleményben nem tettek említést.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés