2020. augusztus 11., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Zsuzsanna és Tiborc nevű olvasóinkat.  Holnap Klára napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Villanypóznának vágódott

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2013. November 16.

Várhatóan szombat késő éjszaka végeznek az EDF Démász szakemberei a Vég utca sarkán lévő nagyfeszültségű villanytartó szerkezet cseréjével, melynek hajnalban csapódott neki egy gépkocsi. Az autót vezető helybéli fiatalember többmilliós kártérítési számlára számíthat. A húsz és fél éves csongrádi B. D. információink szerint ittasan ült be egy BMW volánja mögé, majd – rövid ideig – igen gyorsan hajtott a Fő utcán. Miután a röpke száguldás során a jármű felett elvesztette az uralmát, a gépkocsi pár perccel 3 óra előtt nekivágódott a póznának. A sofőr – csodával határos módon – sérülés nélkül szállt ki a roncsból, az utasa könnyű sérülésekkel úszta meg a kéretlen kalandot. Az áramszolgáltató reggelre jelentős műszaki állománnyal vonult a helyszínre. A város több utcájában délelőtt fél 10-től két nagyteljesítményű generátorral biztosították az áramellátást. A baleset következtében többek között átmenetileg áram nélkül maradt a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. központja, így a víztorony is, de a vízellátásban nem voltak zavarok.

Úgy tudjuk, a csongrádi B. D., valamint a mellette ülő egyetlen utasa is használta a biztonsági övet, jórészt ennek köszönhető, hogy az utas is mindössze pár karcolással megúszta a balesetet. Szintén a szerencsének köszönhető, hogy az ütközés után a járműre „támaszkodó” megrongálódott acélpózna nem rogyott meg, s a nagyfeszültségű kábelek sem szakadtak le.

Az EDF Démász szombat reggel 7 órára jelentős technikai és személyi állományt irányított a helyszínre. A cég szakemberei – a helyi tűzoltók, valamint az érintett híradástechnikai szolgáltató vállalkozások munkatársainak közreműködésével – megkezdték a helyreállítási munkákat, melyek akár szombat éjfélig is eltarthatnak.

Mivel a pózna használhatatlanná vált, s az úttest túloldalán lévő trafóállomást is ki kellett iktatni a hálózatból, reggel 8 órától mintegy másfél órán át a környéken áramszünet volt. A délelőtt üzembe állított két nagyteljesítményű generátorral viszont mindaddig garantálni tudják a fogyasztók számára a megfelelő áramellátást, amíg a helyreállítási munkálatok befejeződnek.

Mivel az érintett trafóállomás biztosítja a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. Erzsébet utcai székhelyének áramellátását is, a cégnél kora reggel készenlétbe helyezték az aggregátorokat, de azok üzembe helyezésére már nem volt szükség. Mint Sipos László ügyvezetőtől megtudtuk, a város ivóvízellátása az áramszünet idején is folyamatos maradt, s az Erzsébet utcai szennyvíz-átemelő esetében sem lehetett zavart tapasztalni.

Mivel a víztornyon lévő híradástechnikai adóberendezések átmenetileg szintén áram nélkül maradtak, délelőtt rövid időre megszűnt a Csongrád Televízió és a Gong Rádió adása, s a helyi internet-szolgáltatásokban is tapasztalható volt hosszabb-rövidebb ideig tartó fennakadás.

A balesetről a TV2 a szombat esti hírműsorában ekképpen számolt be:

(A videó a képre kattintva, a felnyíló ablakban tekinthető meg.)

Amíg a helyreállítási munkák be nem fejeződnek, az Új utca és Ady Endre utca közötti útszakaszáról a járműforgalmat a Szőlőhegyi utca felé terelik. A Fő utcai kerékpárút forgalma jórészt zavartalan, s a gyalogosok is csak helyenként kényszerülnek kisebb kerülőkre.

A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. Információink szerint a balesetet okozó fiatalember alkoholos befolyásoltság alatt állt, amikor a volán mögé ült – az ittassága fokát a vérvétel eredménye után állapítják meg.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés