2024. március 19., kedd.       Köszöntjük névnapjukon József és Bánk nevű olvasóinkat.  Holnap Klaudia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élmezőnyben a lépcsőfutó tűzoltók

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD, BUDAPEST - 2013. Október 21.

A VIII. Lépcsőfutó Országos Bajnokságon két csongrádi tűzoltó vett részt. A fizikai és pszichikai felkészültséget egyaránt igénylő versenyt idén is Budapesten, a SOTE Nagyvárad téri elméleti képzési épülettömbjében tartották. A csongrádi lánglovagok közül Berkes Krisztián törzszászlós korcsoportjában az előkelő ötödik helyen végzett.

Csongrád megyéből nyolc hivatásos-, valamint egy önkéntes tűzoltó teljesítette a feladatot. A szabályok szerint a versenyzőknek a SOTE épületének huszonharmadik emeletére teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával kellett felfutniuk.

A Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából a 35-39 évesek versenyében induló Berkes Krisztián 3 perc 43 másodperc alatt teljesítette a feladatot. A csongrádi törzszászlós országos ötödik helyezést ért el, s a megyei indulók között – a korcsoportjában – a legjobbnak bizonyult.

Szintén a 35-39 évesek versenyében indult Pálfi Barna törzsőrmester, aki 4 perc 18 másodperc alatt ért az épület felső szintjére, s ezáltal a tizenhetedik helyet szerezte meg.

A megyei versenyzők közül a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába tartozó Mircsov Zsolt törzsőrmester – a 30-34 évesek között – 3 perc 13 másodperc alatt ért a huszonharmadik szintre, s e teljesítmény a korcsoportjában bronzérmet ért.

A 35 év alatti hölgyek kategóriájában induló Jaksa Petra országos második helyezést ért el. A fábiánsebestyéni Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja 5 perc 22 másodperc alatt ért a toronyház felső szintjére.

Az idei versenyről a cikkünk megjelenéséig még nem készült el a hivatalos videó-összefoglaló, azonban a tavalyi összeállításban is jól megfigyelhető, hogy a SOTE lépcsőházában versenyzők évről-évre mennyire embert próbáló feladatot teljesítenek:

Videó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés