2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korpatorlasz – Bedugult a 451-es Gátér előtt

Hírek - Sziréna

GÁTÉR - 2013 Augusztus 15.

Több tonna korpa szóródott az útburkolatra és az árokba abból a pótkocsiból, mely csütörtök reggel borult fel Gátér közelében. A kiskunfélegyházi tűzoltóknak közel egyórás megfeszített munkával sikerült a járműszerelvényt olyan állapotba hozniuk, hogy a pótkocsit – két traktor közreműködésével – a kerekeire tudják állítani. A főút reggeli forgalma – épp a csúcsidőben – bő másfél órára megbénult. A pótkocsi felborulásakor a járműszerelvény közelében más jármű nem közlekedett, főként ennek köszönhető, hogy a baleset során személyi sérülés nem történt.

Célszerűen használható terelőutat nem lehetett kijelölni a Gátér és Csongrád közötti vasúti átjáró közvetlen közelében történt baleset után. Mivel az útzár idején Csongrádot műúton csak Pálmonostora – Tömörkény – Csanytelek – Felgyő útvonalon lehetett volna elérni, s Kiskunfélegyháza felé is ekkorát kellett volna kerülni, ezért nagyon sokan legalább egy órát vesztegeltek a főúton.

A korpát fuvarozó, Gátér felől Csongrád irányába közlekedő járműszerelvény pótkocsija akkor borult fel, amikor már áthaladt a vasúti átjárón. Az útestre szóródott szállítmányt a kiskunfélegyházi tűzoltók csak kézi erővel tudták eltakarítani. Mivel az oldalára borult pótkocsiból is ki kellett lapátolni a még benne lévő gabonaszármazékot, s csak azt követően kísérelhették meg a jármű felállítását, a forgalmat félpályán sem lehetett megindítani. Negyed 9 után – két traktor közreműködésével – sikerült a pótkocsit a kerekeire állítani, így fél 9 után 4 perccel megindulhatott a forgalom.

A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baj, a pótkocsi felborulásakor ugyanis szemből nem érkezett jármű, s közvetlenül mögötte is üres volt az útpálya.

A történtekről a TV2 délutáni és esti híradója is beszámolt. A videó második felében láthatók a gátéri esetről készült felvételek:

(A videó a képre kattintás után, a felnyíló ablakban tekinthető meg.)

Fotók: Donka Ferenc


Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés