2024. március 19., kedd.       Köszöntjük névnapjukon József és Bánk nevű olvasóinkat.  Holnap Klaudia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogtak két szőlőhegyi gyűjtögetőt

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2013. Május 7.

Alkalmasint a csongrádi rendőrök többéves nyomozás után is elfognak bűnelkövetőket, a napokban például két gyűjtögető életmódot folytató honpolgár került a látókörükbe. Az egyik tolvaj 2010-ben egy tanyáról vitt el – egyebek mellett – ablakkeretet és betonkeverőt, a másik 2012-ben egy másik tanyából a szerszámokat, valamint a kerti vécé ajtaját lovasította meg.

Egy csongrádi tanya tulajdonosa még 2010. decemberében tett ama ismeretlen tettes ellen feljelentést, aki különféle értékeket lopott el az ingatlanából. A kár összértéke meghaladta a százezer forintot. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye szerint „a rendőrök széles körű adatgyűjtésbe kezdtek és a kitartó nyomozás során egy csongrádi lakos került az egyenruhások látókörébe”. Kiderült: a kábelt, az ablakkeretet, a betonkeverőt és a talicskát B. László vitte el. A férfi beismerő vallomást tett, s az eltulajdonított holmi egy része is előkerült. A tolvaj ellen a Csongrád Városi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Egy másik bűnelkövető szintén felelhet a régebbi tetteiért is. Az Öregszőlők területén egy tanyából 2012. őszén a szerszámok mellett még a kerti vécé vasból készült ajtaja is eltűnt. A rendőrök a napokban megállapították, hogy a lopást F. János követte el. A férfi további két betörés elkövetését is elismerte. E cselekmények során nagy mennyiségű téglát és nyílászárót lopott, melyeket az egyenruhások megtaláltak és le is foglaltak. A „szőlőhegyi gyűjtögető” ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.



 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés