2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félmillió forint a nyári ingyenebédre (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 6.

Hétszázezer forint jegybevétellel zárult Mága Zoltán kedd esti jótékonysági koncertje. A Nagyboldogasszony-templomban teltház, s vastaps köszöntötte a virtuóz hegedűművészt.

A Pro Concordatia Populorum Lovagrend Magyarországi Szervezete, valamint „A Kárpát-medencében élő magyarok” Kiemelten Közhasznú Alapítvány közreműködésével kerülhetett Csongrádra Mága Zoltán 100 Templom című jótékonysági hangversenysorozatának kedd esti rendezvénye. Az ötletgazda a lovagrend hazai főprefektusa, Nemeskéri-Orbán István, a csongrádi házigazda Kőrösi Tibor polgármester volt.

A koncerten teltház, valamint – már üdvözlésképpen is – vastaps fogadta a virtuóz hegedűművészt. Mága Zoltán fellépési díjat nem kérve kápráztatta el a zeneszerető közönségét. A koncert járulékos költségeivel csökkentett, Csongrádon maradó jegybevétel mintegy négyszázötvenezer forint, melyet az utolsó fillérig a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére fordítanak. Mint Kőrösi Tibor polgármestertől megtudtuk, e támogatás nagyon jól jött a városnak, hiszen kétszázhuszonnyolc diák nyári étkeztetését úgy vállalta fel az önkormányzat, hogy a központi támogatás csupán egymillió négyszázezer forint, melyhez kétmillió háromszázezer forint helyi forrást kell előteremteni. Jóllehet, eredetileg az állami támogatás még ennél is kevesebb lett volna, a polgármester mégis felvállalta a kötelezettséget, ám sok települési vezető nem kockáztatott, inkább lemondott a nyári ingyenebéd lehetőségéről, így – a források újraelosztása után – az eredetileg biztosított támogatási összeg másfélszereséhez jutott a csongrádi önkormányzat.

Fotók: I ♥ Csongrád

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés