2021. október 27., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Szabina nevű olvasóinkat.  Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Holubán Csilla lesz a járási hivatal vezetője

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2012. December 18.

Immár bizonyos, hogy Holubán Csilla lesz a leendő Csongrádi Járási Hivatal vezetője. A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársaként – Lázár János ex-polgármester mellett – közigazgatási irodavezetői tapasztalatokat szerzett jogvégzett hölgy személyére információink szerint Kőrösi Tibor polgármester már hónapokkal ezelőtt rábólintott. Lehetséges hivatalvezetőként a térség egyéni körzeti országgyűlési képviselője, Vincze László neve is szóba került, később pedig a honatya egy csongrádi származású, Holubán Csillával szinte egykorú, jelenleg körjegyzőként dolgozó jogász kinevezésére tett javaslatot, ám a csongrádi jobboldali városvezetők a hódmezővásárhelyi jelölt mellett álltak ki.

Komoly politikai háttéralkuk és -egyeztetések sora előzte meg Holubán Csilla hódmezővásárhelyi jogász, köztisztviselő járási hivatalvezetővé választását. Mivel a Fidesz – minden ellenkező híresztelés ellenére – demokratikus szervezeti berendezkedésű párt, a „kormányzati körök” a helyi települési vezetőkkel is egyeztették a január elsejével megalakuló járási vezetők személyét. Így már szeptemberben lehetett tudni, hogy nagy eséllyel Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalából kerül majd egy jogász a Csongrádi Járási Hivatal élére.

A jelenleg a Miniszterelnökséget vezető államtitkári pozíciót betöltő Lázár János ex-polgármester mellett a vásárhelyi önkormányzatnál a kemény, következetes és (cél)tudatos munkába beletanult Holubán Csilla személye Csongrádon azért került előtérbe, mert a vezetői állás kapcsán túl sok politikai önjelölt került előtérbe, ők viszont soha nem kapták meg a saját párttársaik többségének támogatását sem.

Pap Gabriella helyi egyéni körzeti önkormányzati képviselő, alpolgármester, megyei közgyűlési tag, a csongrádi önkormányzat szerződéses jogi tanácsadója közigazgatási vezetői gyakorlattal nem rendelkezik, így a kinevezéséről már egy éve keringő híreket legfeljebb csak a gondolkodást mellőző helyi pártcsinovnyikok vették komolyan. Közigazgatási vezetői gyakorlattal ugyan a másik (ön)jelölt, Vincze László országgyűlési képviselő sem rendelkezett, ám a helyzete e tekintetben időközben gyökeresen megváltozott, amikor Navracsics Tibor módosító indítványát elfogadta az országgyűlés. A módosítás következtében az országgyűlési képviselői mandátumot is elismerik közigazgatási vezetői gyakorlatnak, s mivel Vincze László már a negyedik ciklusát tölti a „Tisztelt Házban”, számára az ötéves közigazgatási vezetői gyakorlat kitétel sem okozott volna gondot.

A csongrádi politikai takuvakuzás során szóba került még pár név, így például egy szakmai körökben elismerésnek örvendő csongrádi származású jogász is. A jelenleg körjegyzői feladatokat ellátó Jaksa Tibort – mint a 2010. évi őszi jegyzőválasztás idején – ismét csak a már kialakult helyi háttérviták sűrűjében kezdte emlegetni az országgyűlési képviselő, de akkor már e lépése újfent késő volt, hiszen a csongrádi fideszes vezetők – információink szerint –egy „Vinczétől minden tekintetben független” személy kinevezését támogatták.

A leendő Csongrádi Járási Hivatal vezetőjének személyére vonatkozó végső döntés Kőrösi Tibor polgármester véleményének kikérése mellett született meg, melyhez a Fidesz helyi vezetői, s a párt képviselő-testületi tagjai is igazodtak. A döntéssel alapvetően nem értett egyet Vincze László, ám a véleményét nem vették figyelembe, így Holubán Csilla – a többi hivatali járási vezetővel együtt – hétfőn a budapesti Millenárison esküt tett.

A leendő hivatal vezetője, Holubán Csilla – a megyei napilap április végi információja szerint – korábban a vásárhelyi hivatalban a személyzeti csoportot irányította, de – épp az ottani járási feladatok szervezése miatt – tavasszal a hivatal adócsoportjának vezetőjévé nevezték ki.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés