2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orosz botanikusok kutattak a térségben

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 30

Négy orosz botanikus ismerkedett a legszebb Tisza-parti kisváros környékén fellelhető természeti értékekkel. A szakemberek az Orenburgi Sztyeppkutató Intézetből érkezetek. A kutatókat a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék csongrádi származású tudományos segédmunkatársa dr. Deák József Áron kalauzolta.

Az orosz botanikusok a Magyar Tudományos Akadémia Vácrátóti Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet szervezésében június 26-án jártak Csongrádon. A csoportot Alexander A. Chibilyov, az Orosz Földrajzi Társaság alelnöke vezette. A szakvezetésüket és a szaktolmácsolást ellátó dr. Deák József Áron a kutatóknak bemutatta a Csukás-tó, a Konyaszéki puszta, a Bartók-rét, a Homok-halom, a Bokros-puszta, a Háromág (holtág), a Fahíd, a Tisza bal parti hullámtéri erdei és kubikgödrei, Elléspart, Nagy- Gombás (holtág) valamint az Ellésparti Holt-Tisza értékeit.

A program Csongrád Város Önkormányzata, Csongrádi Szociális Ellátások Intézménye, Tourinform Iroda Csongrád, Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete, Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék együttes támogatásával valósult meg.

Információ és fotók: Környezet és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés