2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szarka-szobrot avatnak a Semmelweis-napon

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 27.

Dr. Szarka Ödön mellszobrát a Semmelweis-napon avatják fel Bökény városrészben. Máté István szobrászművész alkotását az orvosról elnevezett rendelőintézettel szemben, a panelrengeteget az intézettől elválasztó zöldterület szélén pénteken leplezik le.

E hét végétől jelképesen mindig szemmel tarthatja majd a róla elnevezett rendelőintézetet dr. Szarka Ödön, akiről Murányi László csongrádi önkormányzati képviselő és dr. Nagymélykúti László, a Dr. Szarka Ödön Kistérségi Egészségügyi Szakellátó Kft. volt ügyvezető igazgatója közös kezdeményezésére készített mellszobrot Máté István Csongrádon élő szobrászművész. A szoborállítás összesen közel kétmillió forintba kerül. A szoborállítás költségeit kizárólag a városatya által koordinált társadalmi adakozás során összegyűlt adományokból fedezik.

Az elsődleges tervek szerint a szobor a még mindig felújítás alatt álló rendelőintézet udvarára került volna. A beruházás közben hozott döntésnek köszönhetően az új épület körül nem lesz kerítés, s az így megnyíló teret a szobor révén kiterjesztik a Gyöngyvirág utca másik oldalára.

A pénteki avatóünnepséget 17 órától tartják. A szobrot Murányi László köszöntőjét követően Szarka dr. leánya, Zsuzsanna leplezi le, majd azt - a város közössége nevében - dr. Kőrösi Tibor polgármester veszi át.

Mivel az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére július 1-je az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, Murányi szerint az e szakterületen dolgozók is szép számmal részt tudnak venni az avatóünnepségen. (S talán ugyanez igaz lehet az egészségügyi ellátásban részesülőkre is, hiszen a munkaszüneti nap miatt pénteken Csongrádon is csak a hétvégi sürgősségi ügyelet vehető igénybe, ráadásul - értesüléseink szerint - idén az önkormányzat vezetése szakít a korábbi években kialakult hagyományokkal, s nem tartanak városi Semmelweis-napi ünnepséget - a szerk.)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés