2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szezonindító marad az Elektro-Torok (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 21.

Hagyományt teremtett a Körös-toroki üdülőterület legnagyobb, s a városközpont legfelkapottabb szórakozóhelye. A Happy Day és a Red Light Club a Dél-Alföld minden szegletéből sikerrel csábította Csongrádra a fiatalokat. Az Elektro-Torok szezonnyitó mini fesztivállá nőtte ki magát.

A huzamosan magas tiszai vízállás miatt tavaly az Elektro-Torok fesztivált a Körös-torok helyett a városközpontban, a volt Síp utcai iskola tornacsarnokában tartották meg. S bár a szervezők a rendezvény helyszínéül a legnagyobb csongrádi fedett helyet szemelték ki, a varázs mégsem volt igazi, így a „csoda” el is maradt.

Idén az időjárás is kárpótolta a kezdeményezésben fantáziát látó két vállalkozót, a húszéves Happy Day tulajdonosát, Szigeti Szabolcsot, valamint a Red Light Club üzemeltetőjét, Túri Nagy Róbertet. A fülledt időben a Dél-Alföld szinte minden pontjáról útnak indultak fiatalok Csongrádra. Szombat kora délután a Körös-torokban már olyan volt a „feeling”, mint egy-egy jobb Körös-toroki Napok második napján. A hét DJ által előre garantált fergeteges hangulat kedvéért kisebb csoportok már délután érkeztek Öcsödről, Orosházáról, Szarvasról, Szegedről, Kiskunhalasról és Kecskemétről, kora estétől pedig a környező településekről is özönlöttek a bulizni vágyók a Körös-torokba. A vendégsereg pirkadatig kitartott, amikor is a buli – a hatályos rendelkezéseknek megfelelően – hajnal 4 órakor egy pillanat alatt véget ért.

Szigeti szerint hagyománnyá vált a szezonindító Elektro-Torok, amely várhatóan jövőre is június derekán csalogat majd akár több ezer főt az üdülőterületre. A Happy Day tulajdonosa azt sem tartja kizárhatónak, hogy a rendezvény egy Körös-toroki Napokhoz hasonló mini fesztivállá válik – jóllehet, annak jövőre még nem lehet majd a nagytestvére, „de az unokaöccsévé kinőheti magát”.

A szombat délutáni és az esti rendezvényekre leginkább a közterületen keletkező kommunális hulladék nem megfelelő kezelése nyomta rá a bélyegét. Több olvasónk, s a helyszíni tudósítónk is azt látta, hogy csordultig megtelt szemétgyűjtőkkel indult az éjszaka, így a buli közben sétára, levegőzésre indulók még egy kiürült ásványvizes palacktól sem tudtak európai módon megszabadulni. Ez különösen azért érdekes, mert a részben városi tulajdonú, elsősorban kommunális hulladékszállítással foglalkozó Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft. az üdülőterület fenntartója. Feltehetően a szerda délután fél 6-kor kezdődő érdekegyeztető fórumon ez a téma is napirendre kerül – legalábbis szombat este több vállalkozó ezt hangoztatta.

Fotók: Hankó Zoltán

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés