2020. június 03., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Klotild és Cecília nevű olvasóinkat.  Holnap Bulcsú napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Diszkót tartanak a városháza előtt?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 18.

A "Csend legyen!"-rendelet folyományaként a "Ti meg húzzatok el!"-válaszreakciója kezd kibontakozni Csongrádon. Mindeközben csak azt nem sürgeti senki, hogy az illetékes hatóságok végre kezdjenek el helyben, hathatósan megdolgozni a fizetésükért. Patthelyzet nincs, szabadtéri diszkó-demonstráció lesz?

A csongrádi bulizós rumli kiváltója a törvények be nem tartása/tartatása, valamint egy csütörtökön alkotott helyi önkormányzati rendelet, amely szerint júliustól belterületen - kivéve a Körös-toroki üdülőterületen - péntekenként éjfélkor, szombatonként pedig másnap hajnal kettőkor véget kell vetni minden rendezvénynek, hacsak az nem egy lakodalom. A "kiskapu" eredendően a rendeletben van, tehát látszólag semmi értelme nem volt annak a "politikai mutatványnak", melynek keretében a csongrádi önkormányzati vezetés többsége (12-ből 7 fő) hajlandó volt nyilvánosan a saját kardjába dőlni. A szórakoztató iparban tevékenykedők pedig "anti-kiskapuznak", hiszen figyelemfelkeltő demonstráció szervezésével vannak elfoglalva. Bár érdeklődésünkre az állítólagos tiltakozó akció szervezői hivatalosan nem erősítették meg, hogy készülnek a Kossuth téri "nagy bulira", s a nevük elhallgatását is kérték, úgy tudjuk, mégis egy június végi "nagy durranásra" készülnek.

Értesüléseink szerint heteken belül a Kossuth téren, a városháza előtt - a templom és a szökőkút közötti területen, az útpálya igénybevételével - tartanak egy szabadtéri diszkót, amelyen a város vezetésének küldött legfőbb üzenetnek a résztvevő fiatalok számát szánják. A vendéglátással kifejezetten nem fűszerezett, annál inkább a régió-, valamint országszerte ismert DJ-k által felfuttatandó rendezvényen meglepetésvendégek is szórakoztatják majd a publikumot. A megmozdulást pártoktól és szervezetektől függetlenül, a fiatalok kezdeményezésére szervezi egy, a helyi szórakoztatóiparban vezetőknek számtó cégekből és vállalkozókból alakuló csoport.

A vasárnap hajnali lármázások miatt leginkább hátrányban lévő, mintegy nyolc-tíz utca lakosaira kiterjedő közösség ugyanakkor aláírásgyűjtésbe kezdett, miszerint az új csendrendeletet szigorúan tartsák be. Mivel a hétvégi hajnali lármázásban leginkább a Belváros az érintett, a terület önkormányzati képviselője, Máté Attila most "két tűz közé" került. Az ifjú városatya az önkormányzati képviselő-testület legfiatalabb tagjaként jól ismeri a szórakozni, s a pihenni vágyók érdekeit is. A képviselő egy ésszerű kompromisszum kialakítására törekszik, ugyanakkor a hathatós ellenőrzések bevezetését is eredményre vezetőnek tartja, hiszen jól ismeri az osztrák, a német és a francia példákat, melyekkel az ilyen, s az ehhez hasonló helyzeteket kezelni tudták az önkormányzatok.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés