2020. május 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Magdolna nevű olvasóinkat.  Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhoztuk a pianínót Patriknak (fotókkal)

Hírek - Közélet


CSONGRÁD - 2011. Június 16.

Atyavilág! Ezzel a felkiáltással, s egy hatalmas mosollyal fogadta ma a tolószékhez kötött Blázsik Patrik a Horváth Légtechnika Kft. munkatársait, akik hárman vitték be a kicsi házba a fővárosból hozott pianínót. A nyílt gerinccel született fiú délután már az új szerzeményen klimpírozott.

Egy kisgyermeknek kis odafigyeléssel is lehet hatalmas boldogságot okozni. A lapunk küllemét folyamatosan formáló-alakító csongrádi DekoNet group tulajdonosai, Balázs Róbert és Fodor István vallják ezt, akik ezúttal a nyitott gerinccel született, s speciális tolószékhez kötött Blázsik Patrik álmát néhány telefonhívással valóra váltották. A lapunkkal és a DekoNettel is régóta együttműködő Horváth Légtechnika Kft. tulajdonosai, Horváth János, valamint fiai, János és Zoltán az első szóra felvállalták, hogy a fővárosból ingyen Csongrádra szállítják azt a pianínót, amelyet még márciusban ajánlott fel egy édesanya a kisfiú számára. Ezt követően már csak a logisztikát kellett megszervezni, s a pianínó már meg is szólalhatott a Gárdonyi utcai apró családi házban.

Az adományozó két gyermeke e hangszeren már kitűnően megtanult zongorázni. A hangszer az elmúlt években kihasználatlanul állt. Amikor a tulajdonosa márciusban látta a Magyar ATV adásában a Patrikról szóló riportfilmet, melyben a zene iránti rajongásáról is mesélt, elhatározta, hogy a hangszert valami módon eljuttatja a Tisza-parti kisvárosba. A terv véghezviteléhez akkor még hiányzott a segítséget jelentő kapcsolat, amelyet egy olvasónk jelzése alapján sikerült igen rövid időn belül felépíteni.

A segítőkészség, az egymásra figyelés ugyanis a nehézségek közepette is él Csongrádon, az itt lakók összetartásában mindig érdemes volt bízni. A Patrikot egyedül nevelő édesanya, Blázsik Ildikó is főként ezért tart még ki a szülővárosa mellett. Jelenleg ketten havonta hatvannégyezer forintból próbálnak kijönni, ami persze csak arra elegendő, hogy a tartozásaik ne rögtön, hanem csak lassacskán nőjenek az égig. Ildikónak most az is nagy segítséget jelentene, ha egy Patrik mellett, otthon végezhető munkához juthatna.

Patrik egy álma ma ismét valóra vált, de a kis gépzongorát felváltó nagy hangszeren csak ritkán tud majd zenetanárral gyakorolni, az óradíjat ugyanis alig-alig tudják összekuporgatni. Mindeközben a házukra is költeni kellene, s jövőre már az is kérdés lesz, Patrik miként tud majd iskolába járni.

Akik a kitartóan küzdő édesanyának és életvidám gyermekének érdemi segítséget tudnak nyújtani, velük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen bármikor felvehetik a kapcsolatot.

Fotók: DekoNet group

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés