2023. december 02., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Melinda és Vivien nevű olvasóinkat.  Holnap Ferenc napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tucatnyi vállalkozó támogatta a tűzijátékot

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2012. Január 1.

Tizenkét vállalkozó mintegy kétszázezer forint támogatással indította útjára az újévköszöntő városi tűzijátékot, melynek ötletgazdái a mozit is üzemeltető Vig-fivérek voltak. A tartalmas égi parádéra közel ezren voltak kíváncsiak. Az élet most bebizonyította, hogy a Kossuth téri mozi előtti területe annak ellenére alkalmas nagyobb programok megtartására, hogy ott gödörtől Országzászló emlékműig már sok mindent elhelyeztek, s így a kisváros közösségét megfosztották egy központi rendezvényhelyszíntől.

Ugyan az adófizetők pénzéből bőségesen fizetett helyi talpnyalók (a „sötét ötök társaságához kötődő sógorok, komák és haverok – a szerk.) már a kenyéradó gazdájuk, Kőrösi Tibor helyett is hazudnak. A Pap Gabriella alpolgármester egyik „játszószerének” tekinthető, az adófizetők pénzéből finanszírozott helyi „Néphazugságban” Kőrösi Tibornak tulajdonították a tűzijáték ötletét is, ám az igazság, mint mindig, most is kiderült.

A település jelenlegi polgármestere a Kossuth téri újévköszöntő beszédében is megköszönte a vállalkozóknak, hogy a saját (!) ötletüket – a közösség érdekét szem előtt tartva – széleskörű összefogással megvalósították. A város első polgárának mondandójából kicsengett némi párthű kincstári optimizmus, s a hangján hallatszott egy kis szilveszteri fáradtság, de a beszédbe lendülés után szerencsére időben észrevette, hogy „a kevesebb néha több”, így az égi parádé éjfél után öt perccel már el is kezdődhetett.

A profi módon kivitelezett, s tematikáját és ritmusát tekintve is jól komponált fényjáték hasonló volt a környező városokban már hagyományosnak tekinthető tűzijátékokhoz. A szervezők, a csongrádi mozit is működtető Vig-fivérek szerint nem véletlen, hogy tizenkét helyi vállalkozó, illetve cégvezető az első szóra zsebbe nyúlt, így három hét alatt közel kétszázezer forint gyűlt össze. Az adományokból közvetlenül az égi parádéra száznyolcvanezret költöttek, a maradékot a járulékos költségek emésztik fel.

Az adakozók névsorát januárban több módon is nyilvánosságra hozzák. Az ötletgazdák reményei szerint az egymás előtti példamutatás ösztönzően hathat a jövő évi, még nagyobb újévköszöntő tűzijáték szervezéséhez. Ami a folytatásról már most biztos: a szervezők az önkormányzattól jövőre is csak a közterület ingyenes használatát, valamint – legfeljebb – a polgármesteri köszöntőhöz szükséges kihangosítást igénylik.

Fotók: Huszka Vivien

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés