2020. május 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Magdolna nevű olvasóinkat.  Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felhők alatt, víz felett a homokpart (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 11.

A nyári futó záporok már nem hatnak ki a hétvégi Körös-toroki rendezvények forgalmára. Jóllehet, a csongrádi tiszai üdülőterületen a június első hetei erősen előszezonnak számítanak, a napfényes délutánokon alkalmanként e héten is száz-háromszáz strandoló élvezte a homokfövenyen az egyedülálló természeti adottságokat.

A felhős égbolt és a kisebb nyári záporok ellenére ma is voltak strandolók a homokfövenyen. Az idén húszéves folyóparti Happy Day Hotel tulajdonosa, Szigeti Szabolcs a hét közepén, az akkor még apadó Tisza partján, a néha szemmel láthatóan növekvő homokföveny előtt még optimistán tekintett a közeljövőbe. A családjával egész évben a szállodája főépületében lakó vállalkozó egy évtizede szinte együtt él a Tiszával, ezért jól ismeri a folyó erényeit, de a szeszélyeit is. Szerinte mindig azzal a napi helyzettel kell élni, annak a pillanatnyi állapotnak kell örülni, amit a Tisza és az időjárás együttesen épp az adott napon produkál. Az elmúlt években ugyanis többször indult már csodálatos parttal, s alacsony vízállással a szezon, ám a júniusi esős időjárás következtében a rákövetkező hetekben mégis napokig víz alá került az üdülőterület.

Az időjárás most is szeszélyes, a folyó vízgyűjtőjén kialakult eheti zivatarok és felhőszakadások következtében ma hajnal 1 órakor Csongrádnál még -53 centiméter volt a vízállás, délután 1 órakor már -48 centimétert mutatott az automata mérce, vagyis gyengén áradásnak indult a folyó. Ráadásul az időjárás sem kedvezett a strandolóknak, mégis néhányan közvetlenül a vízparton, vagy éppenséggel a vízben élvezték a csodálatos természeti adottságokat. A területen megfordulókat egy-két büfé egész nap széles áruválasztékkal szolgálja, éjjel pedig több szórakozóhely speciális zenei programokkal, diszkókkal várja a vasárnap kora hajnalra bizonyára most is több ezer fősre duzzadó Körös-toroki vendégsereget.

Az aktuális programokról a Hankó Zoltán által működtetett internetes oldalon található most is a legtöbb információ. A manapság talán a legnagyobb Körös-torok rajongónak tekinthető csongrádi fiatalember minden olyan információt ingyenesen közöl, amelyről előzetesen tájékoztatják a szervezők.

A húszéves Happy Day-ben a szegedi SZOTE Klubból is ismert DJ Novák, a szomszédos Tiszavirág Klub első emeleti klubtermében pedig az idén nyáron a 60. születésnapját ünneplő Szigeti Szabolcs garantálja a jó hangulatot. A Tiszavirág az elmúlt fél évtizedben a korosztályok olvasztótégelyévé vált, s minden bizonnyal idén is az marad, hiszen ott együtt buliznak a 16-18 éves tinik a 60-65 éves örökifjakkal. A maximálisan vegyes zenei kínálatot Szigeti ma este is az aktuális közönség igényeihez igazítja.

A jobbára tizen- és huszonévesek által favorizált Happy Day teraszán a fedett, de mégis szabadtéri hangulatot biztosító tánctér ötvözete jelenti az egyediséget, hiszen ott úgy lehet folyóparti szabadtéri buliban részt venni, hogy még a zivatarok sem zilálják szét a hangulatot.

Fotók: Huszka Vivien

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés