2020. május 26., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Fülöp és Evelin nevű olvasóinkat.  Holnap Hella napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A polgármester mentené a vendégházakat

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. November 16.

A város polgármestere felmondta a belvárosi vendégházak üzemeltetőjével kötött tízéves időtartamú szerződést. A döntés indoklása szűkszavú volt, ám Kőrösi Tibor szerint a kiváltó ok egyértelmű: a Kerekárok Kft. nem teljesítette a szerződésben foglalt vállalásait. A város első számú vezetője szerint a cél a házak hosszú távú megmentése, arról azonban nem nyilatkozott, mit jelent a költségvetési koncepcióban is szereplő, negyedmilliárdos pályázati terv, amely információink szerint skanzen kialakításáról is szól.

A csongrádi önkormányzati képviselő-testület gazdasági bizottsága a „belsővárosban” nemrégiben hosszas bejárást tartott, amely során végignézték a nádfedeles házakat is. – A részben a csongrádi, részben a megyei önkormányzat tulajdonában lévő épületek állagával kapcsolatban a bizottság tagjaiban is komoly aggályok merültek fel, ezek alapján hoztam meg az üzemeltetővel kötött szerződés azonnali felmondásáról szóló döntésemet – tájékoztatta szerkesztőségünket a város polgármestere. Kőrösi Tibor szerint a cél változatlan: a házak megtartása, s hosszú távú megmentése.

A város első számú vezetője úgy véli: a Kerekárok Kft. által végzett eddigi tevékenység kevésnek bizonyult. Kőrösi Tibor szerint az is hozzájárult a bizalomvesztéshez, hogy „már egy éve volt ígéret vendéglő létesítésére is, aminek nyoma sincs”. Hozzátette: a megyei tulajdonban lévő házak tulajdonjogának megszerzésére már tettek lépéseket, de a közigazgatási rendszer átszervezése miatt ezen ügyek intézése jelenleg korántsem egyszerű. A cél azonban egyértelmű: a megyének egykor ajándékba adott házak tulajdonjogának visszaszerzése.

A polgármester arról nem nyilatkozott, hogy a csütörtöki önkormányzati képviselő-testületi ülés napirendjére kerülő költségvetési koncepció előterjesztése kilencedik oldalán mit is jelent az a megjegyzés, amely egy magyar-román kapcsolatra épülő, határon átnyúló együttműködés keretében, uniós pályázat benyújtását vizionálja. Az összességében negyedmilliárd forint értékű tervezett fejlesztés ugyanis a vendégházakat is érinti. E pályázattal kapcsolatban egy román befektetői csoport képviselője – információink szerint – nemrég megtekintette a belvárosi házakat, melyek nagyon tetszettek neki. E „bejárás” azonban nem volt nyilvános, így a sétálgató úriember vélhetően – a város turisztikai vonzerejének hatékony erősítése révén – célirányosan Csongrádra látogató turista volt. (Ezt így mindenképpen meg kell jegyezni – még mielőtt a teljesen független Médiatanács pár millió forintra esetlegesen megbírságolná a szerkesztőségünket – a szerk.)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés